Meta organizovala velike koncerte u metaverzumu – svi su "propali"

Kompanija Meta – nekada poznata kao Facebook – organizovala je čak tri koncerta poznatih izvođača tokom prazničnih dana u svom toliko reklamiranom virtuelnom prostoru. Sva tri koncerta su ozbiljno omanula kada je u pitanju privlačenje publike.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 08.01.2022.

16:00

Meta organizovala velike koncerte u metaverzumu – svi su
Foto: Profimedia/YONHAPNEWS AGENCY

Reper Jang Tag (Young Thug), čuveni DJ Dejvid Geta (David Guetta) i elektronski duet The Chainsmokers su održali koncerte u metaverzumu, redom 26. i 31. decembra, kao i za sam doček Nove godine.

Repera je „videlo“ 100.000 ljudi, Dejvida Getu milion, dok je nastup The Chainsmokers-a u potpunosti povučen sa mreže.

U pitanju su zaista razočaravajuće brojke za kompaniju čiju društvenu mrežu prati pola planete i imajući u vidu da su ovi događaji bili besplatni za sve korisnike, pod uslovom da imaju odgovarajuću opremu.

Kako piše Futurism, pored finansijske predispozicije kupovine VR naočara, te same ideje da novogodišnju noć provedete đuskajući sami u svojoj sobi s utiskom da ste u stvari negde drugde – nije ni čudo što je čitava ideja doživela tako loš rezultat.

CNBC prenosi da je ideja verovatno bila ponukana izuzetno prihvaćenim i medijski propraćenim koncertom Trevisa Skota (Travis Scott) unutar ultrapopularne video igre Fortnight pre godinu dana. Njega je pratilo više desetina miliona gledalaca/igrača, no to je bio unapred zvučno najavljen događaj za fanove i jedan od inovativnijih načina da se oni povežu u eri pandemije.

Kod kompanije Meta (Facebook), međutim, sve je to izostalo, piše "Biznis.rs".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: