Ilon Mask uvodi velike promene i menja Twitter iz korena

Tokom vikenda, vlasnik Twittera Ilon Mask je najavio neke zanimljive izmene koje stižu na ovu popularnu platformu za nekoliko nedelja.

Izvor: B92, Forbes
Podeli
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Jedna od najvećih izmena, koju je platforma za mikrobologovanje dobila, desila se 2017. godine, kada je tadašnji izvršni direktor Džek Dorsi povećao limit tvitova sa 140 na 280 karaktera.

Sada Mask otkriva da će omogućiti korisnicima da objavljuju tvitove sa značajno više karaktera (do 4000, što je povećanje od preko 14 puta u odnosu na sadašnjni limit), a ovo će se desiti već za nekoliko nedelja.

On je u svojoj objavi najavio nekoliko izmena: "Lako svajpovanje levo/desno za pomeranje između preporučenih i zapraćenih tvitova stiže kasnije ove nedelje. Prvi deo mnogo veće izmene korisničkog interfejsa. Bookmark taster (de fakto tihi) za detalje tvitova stiže nedelju dana kasnije. Tvitovi u dugačkoj formi početkom februara".

Ova objava je imala 243 karaktera, što je mnoge navelo da se zapitaju koliko će dugi biti ti tvitovi dugačke forme.

U decembru, jedan korisnik je pitao Maska da li je tačno da će Twitter povećati limit karaktera sa 280 na 4000, na šta je on potvrdno odgovorio.

Neki Twitter korisnici, u odgovoru na Maskovu objavu, u poredili su dugačke tvitove sa objavama na Facebooku ili Redditu, dok se novo svajpovanje levo/desno može naći na Tinderu.

Mnogi predviđaju da bi format objave dugačkih tvitova predstavljao propast za Twitter, dok su drugi uzbuđeni zbog ove promene i ističu da će poboljšati korisničko iskustvo i ukloniti potrebu kreiranja više tvitova u temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.