Google mape dobijaju impresivno 3D iskustvo za pet gradova

Immersive View je sada dostupan za Google Maps u pet gradova širom sveta, nakon što je ova funkcija prvi put predstavljena za stotine bitnih znamenitosti prošle godine.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Petak, 10.02.2023.

09:45

Google mape dobijaju impresivno 3D iskustvo za pet gradova
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Immersive View kombinuje milijarde Street View-a i snimaka iz vazduha, omogućavajući korisnicima da posmatraju kvartove kao da lete iznad njih, a zatim mogu se spuste do nivoa ulice da bi bliže pogledali oblasti koje ih zanimaju. Iskustvo u suštini podseća na Google Earth, ali sa slobodom Street View-a da istražuje detaljnije.

Immersive View je prvi put najavljen u maju 2021. i proširen je u septembru prošle godine na 250 globalnih znamenitosti, uključujući Tokijski toranj i Atinski Akropolj. Sada je ova funkcija dostupna da pokrije London, Los Anđeles, Njujork, San Francisko i Tokio, a funkcija Indoor Live View se širi na 1000 aerodroma, železničkih stanica i tržnih centara.

Portparol kompanije Google Pearl Ksu potvrdio je za The Verge da je ova funkcija dostupna za Android i iOS i da kompanija tokom narednog perioda planira da je omogući i za desktop. Immersive View će takođe biti dostupan u više gradova u narednim mesecima, uključujući Amsterdam, Dablin, Firencu i Veneciju. Immersive View može da se koristi za stvari kao što je planiranje putovanja u muzeje, parkove ili druge aktivnosti, omogućavajući korisnicima da virtuelno preleću zgrade kako bi locirali ulaze, proveravali saobraćaj ili parking u blizini i videli koja područja obično imaju najveće gužve. Tu je i vremenski slajder koji se može koristiti za pregled lokacije u različito doba dana i pod predviđenim vremenskim uslovima.

Korisnici koji traže obližnje kafiće ili restorane mogu da pogledaju unutar izabrane lokacije pre nego što je posete, uz Immersive View transformišući fotografije uz naprednu AI tehniku koja generiše 3D prikazanu scenu mapiranjem boje i svetlosti sa više fotografija iz različitih uglova — kako bi se kreirali vodiči koji mogu da se istražuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: