Facebook Live opcija od sada dostupna svima

Društvena mreža Fejsbuk nastoji da podstakne uživo emitovanje videa snimljenih pametnim telefonima, nizom najavljenih poboljšanja svoje postojeće funkcije za to "Lajv" (Live -uživo).

Tehnopolis

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.04.2016.

10:55

Facebook Live opcija od sada dostupna svima
Foto: Beta / AP

Fejsbuk će svojim mobilnim aplikacijama dodati poseban prostor za "Lajv", gde će korisnici moći uživo da gledaju najpopularnije video snimke, lakše da dođu do snimaka koji ih interesuju razvrstavanjem po temama, ili da vrše pretragu. Gledalac video snimka takođe može da pozove svoje prijatelje da gledaju snimak istovremeno kad i on.

Oni koji šalju snimke mogu da ograniče njihovo širenje na određenu grupu na Fejsbuku, ili na osobe pozvane na "događaj" na toj mreži: to bi na primer moglo da posluži da zvanice koje nisu mogle da dođu vide neku proslavu ili privatni koncert. Reakcije gledalaca (like, haha i druge kao na primer Grr za ljutnju) takođe će se odmah ; pojavljivati u obliku malih simbola dok se emituje snimak.

"To je kao da se čuje aplauz ili hrabrenje publike", rekla je Fidži Simo, jedna od kreatorki proizvoda "Lajv" na Fejsbuku. Funkcija "Lajv" lansirana je prošlog leta, prvo samo za slavne, a kasnije je početkom godine proširen na širu publiku.

Ta funkcija danas dozvoljava da se video snimci napravljenih na mobilnom telefonu šalju uživo iz oko šezdeset zemalja sa Eplovim Ajfonom, a radi se na tome da se uključe i telefoni koji rade na android sistemu, koji koristi Gugl.

Today we're launching Facebook Live for everyone -- to make it easier to create, share and discover live videos.Live...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, April 6, 2016
Fejsbuk pokušava da se nametne kao rival za Jutjub.

Uživo emitovanje video snimaka je "prirodni razvoj" strategije čiji cilj je da korisnicima ponudi sve interaktivnije sadržaje, rekla je Fidži Simo za agenciju Franspres.

Ona je rekla da je prijem javnosti bio dobar i da su mnogi trenuci svakodnevnog života uživo prenošeni, kao na primer traženje mišljenja prijatelja kada se obilaze stanovi, i dodala je da ovu funkciju takođe dosta koriste slavne ličnosti ili mediji.

Rekla je da su ti snimci istovremeno komplementarni sa televizijom i način da ljudi vide stvari iz drugog ugla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: