Mozilla ima novi logo, pogledajte kako izgleda

Nakon šest meseci tokom kojih je tražila idejno rešenje novog logotipa, Mozilla je obavila nove promene u okviru brenda.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Mozilla je dugi niz godina poznata i priznata prvenstveno kao kompanija koja stoji iza web pergledača Firefox.

Upravo taj pregledač neko vreme je bio prvi izbor miliona korisnika širom sveta, iako se u poslednjih nekoliko meseci, pa čak i godina, situacija na tržištu pomalo promenila.

Kompanija je pre šest meseci pokrenula svojevrsno takmičenje za izradu novog logotipa, odnosno promenu kompletnog brenda kompanije. Nakon što je takmičenje završeno, odabrano je najbolje rešenje koje je zatim preusmereno u ruke profesionalaca na konačno doterivanje.

Nakon što su dizajneri odradili svoj posao, na zvaničnom Mozilla blogu objavljene su sve relevantne informacije u vezi sa rebrendingom kompanije.

Da bi sve bilo ujedinjeno, holandska kompanija Typotheque osmislila je i poseban font, prigodno nazvan Zilla, koji je korišćen u svim materijalima vezanim za brend. Font je objavljen pod licencom otvorenog koda, kako bi mogli da ga koriste svi koji to žele.

Tako je kompanija koja je osnovana 2005. godine doživela potpuni "fejslifting", i svi njeni proizvodi i rešenja će biti objavljeni pod novim logotipom. Kako će sve izgledati, možete da pogledate u objavljenom video-snimku.

strana 1 od 7 idi na stranu