Video igra iz okruženja pobedila na svetskom takmičenju video igara

Video igra Lifespace Traveler iz Bosne i Hercegovine, koju je kreirao Dino Trnka, pobedila je na svetskom takmičenju Game Development World Championship 2022 u subotu, 22. aprila.

Izvor: ITnetwork.rs
Podeli

Osvojila je prvo mesto u kategoriji za najbolju video igru nezavisnih programera po izboru publike.

Prema organizatorima, to je bila kategorija u kojoj je konkurencija bila najjača i pobediti u njoj bilo je najteže.

Trnkinu video igru, koja je nastajala četiri godine, uspela je da izdvoji iznad drugih igara i donese pobedu Bosni i Hercegovini.

"Lep osećaj nakon svega", rekao je Trnka. "Konkurencija je bila jaka, posebno u kategoriji u kojoj sam se prijavio. Veoma mi je drago, iz više razloga. Prvo što će mi ova pobeda omogućiti veću vidljivost za samu igru. Takođe i same nagrade, pa i putovanje u Finsku, kada ću biti u prilici da posetim kompaniju koja se bavi razvojem video igara. To je potvrda da je moguće uspeti i sa ovakvim projektom, koji sam samostalno radio četiri godine. Sve ovo je odskočna daska, jer želim se i dalje usavršavati", rekao je Trnka.

Nagrada će Dini omogućiti posetu najboljim finskim kompanijama koje se bave kreiranjem video igara, kao i licence za različite softverske pakete.

U pitanju je cyberpunk akciona igra puna uzbuđenja, jednostavna za učenje, ali izazovna za savlađivanje. Igra zahteva brze reflekse, strpljenje i koncentraciju. Zbog toga je namenjena igračima koji žele da testiraju svoje reflekse u brzim i nepredvidivim izazovima dok otkrivaju tajne mračnog distopijskog sveta. "Želim da ljudi uživaju igrajući moje video igre, kao što ja uživam u onima koje je neko drugi kreirao", rekao je Trnka.

Ova igra biće dostupna javnosti na platformi Steam krajem juna 2023. godine.

Game Development World Championship 2022, ili skraćeno GDWC, je otvoreno svetsko takmičenje u razvoju igara čiji je cilj isticanje novih talenata u usponu. Takmičenje se održava već 10 godina, a u njemu je učestvovalo više od 25.000 programera iz 145 različitih država, a samo u 2022. godini učestvovalo je više od 3600 prijavljenih igara. Do sada su podeljene nagrade u vrednosti od više od pola miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.