Sonijev dokument otkriva kada se očekuje PlayStation 6

Pojavila se dokumentacija koja otkriva kada možemo da očekujemo narednu PlayStation konzolu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Sony PlayStation 6 konzola dolazi negde nakon 2027. godine, prema zvaničnim dokumentima koje je dostavio Sony, na zahtev britanskih regulatora koji revidiraju Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Prema zvaničnim dokumentima kompanije Sony, koji su sada objavljeni, PS5 će imati najkraći vek trajanja od bilo koje PlayStation konzole.

Od izdanja originalnog PlayStationa 1994. godine, sve do PS3, izgleda da Sonyjeve konzole imaju životni ciklus između 11 i 13 godina. Kada je reč o najnovijim konzolama kompanije, PS4 i PS5, one još uvek traju od 2013. i 2020. godine.

Pomenuti dokumenti, koji govore o novoj konzoli, javno su objavljeni zbog Uprave za tržišnu konkurenciju i tržište (CMA) Ujedinjenog Kraljevstva kao odgovor na Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Na osmoj stranici dokumenta, koji ukupno ima 22 stranice, Sony tvrdi da je Microsoft ponudio da Activisionove igre budu dostupne na PlayStationu samo do 2027. godine. To ih, kako navode, stavlja u "ranjivu poziciju" jer znači da će sledeća generacije konzole stići bez svima omiljenih naslova, uključujući popularni Call of Duty.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.