Predstavljen novi Gran Turismo VIDEO

Najnovije predstavljanje sedmog nastavka popularne trkačke franšize Gran Turismo još jednom je dokazalo da se radi o vrhunskim naslovima koji definitivno podižu letvicu. Čak i ako niste ljubitelj trka, GT 7 radi toliko tehnički savršeno da ćete osetiti želju da ga isprobate samo da vidite da li je ono što je prikazano u polusatnom videu emitovanom tokom State of Playa zaista tako dobro .

Tehnopolis

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 06.02.2022.

11:03

Default images

Međutim, važno je pozabaviti se gomilom poboljšanja koja su iskustvo simulacije vožnje podigla na viši nivo. To se pre svega odnosi na gotovo sumanuti sistem modifikacije preko 400 ponuđenih automobila, koji značajno utiče na to da li ćete trku završiti prvi ili poslednji.

Ujedno se uočava i želja autora da privuče veterane simulacija vožnje i one kojima je ovo možda prvi susret sa Gran Turizmom.

Tu su i 34 lokacije sa preko 90 traka, podrška za trke na istom ekranu i u vidu onlajn igrica, a što se tiče PS5, možete očekivati klasične modove sa akcentom na frejm rejtu od 60 FPS ili onaj sa naglasak na praćenju zraka koje će sve učiniti daleko lepšim, ali sa ograničenjem od 30 FPS.

Ono što nismo saznali je kako će sve izgledati na PS4, ali bilo je za očekivati da će se naglasak pomeriti na PS5 i poboljšanja koja se odnose isključivo na ono što PS nudi. Između ostalog, ovo se odnosi i na DualSense kontroler čiji će haptički sistem različito reagovati u zavisnosti od toga po kojoj se površini krećete.

Ukratko, kontroler u vašim rukama će pokušati da što vernije prenese osećaj koji biste imali da imate pravi volan u rukama. Pored toga, adaptivni okidači će se takođe koristiti za simulaciju kočionog sistema koji je karakterističan za svaki automobil. Neke stvari se vraćaju, a neke tek treba da debituju. Na primer, mapa sveta se vratila, ali postoji novi režim gde možete da se takmičite i obavljate misije specifične za svaki automobil da biste saznali što je više moguće o svakom modelu od ljudi koji su ga dizajnirali

. Jednostavno rečeno, ovo je zanimljiv novi način igre koji ima edukativnu svrhu, pa bi mogao biti podjednako zanimljiv i iskusnim igračima i onima koji se tek upoznaju sa franšizom.

Pored toga, veći naglasak je pomeren na muziku, tako da postoje inovacije kao što su Music Replays i Music Rally režim. Što se tiče opcije Music Replays, reč je o nešto dinamičnijem reprizu koji je prilagođen muzici, dok je Music Rally pre svega „arkadni” režim koji nudi nešto opušteniju vožnju sa akcentom na muziku. Stariji igrači samo treba da se sete legendarnog Out Run-a jer je ovo povratak na klasiku arkada. Dakle, počinjete trku sa ograničenim vremenom i dobijate dodatno vreme na svakoj kontrolnoj tački.

Nismo čak ni saznali da li će automobili imati realnu štetu u sudaru, jer je to zasmetalo mnogim fanovima. Ali moći ćete da vizuelno modifikujete automobile. Ono što je nesumnjivo i što vam odmah upada u oči jeste da GT 7 izgleda fenomenalno, a na momente gotovo zaboravite da ne gledate video-snimke vožnje, već video igricu.

Ovo je posebno naglašeno u režimu praćenja zraka koji, da koristimo definiciju, podiže realizam na još viši nivo zahvaljujući algoritmu koji skoro savršeno oponaša širenje svetlosti kroz prostor. Razliku ćete svakako osetiti, radilo se o samim vozilima ili vremenskim prilikama i naizgled beznačajnim, ali veoma upečatljivim detaljima poput realističnog prikaza neba u delu sveta gde se traka nalazi.

Ostaje samo da se sačeka 4. mart kada će igra konačno krenuti u prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: