PlayStation 5 dobija dve tražene gejming funkcije

Kompanija Sony predstavila je pre nekoliko dana beta firmver za svoju najnoviju PlayStation 5 konzolu. Ova nadogradnja donosi sa sobom dve veoma tražene funkcije – 1440p izlaz i foldere za igre.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Alex Van Aken / Shutterstock.com
Foto: Alex Van Aken / Shutterstock.com

Funkcija 1440p izlaza prilično je jednostavna. PlayStation 5 konzola tako će sada moći da radi u rezoluciji 2560 x 1440 piksela, uz 720p, 1080p i 2160p. Ova funkcija je veoma tražena još od vremena PlayStationa 4 Pro, ali tek sada stiže na konzolu japanske kompanije. Podsećamo da Microsoft ovu funkciju ima još od Xbox One X.

Igre koje se interno prikazuju u 1440p ili nižoj rezoluciji, prikazivaće se u izvornoj rezoluciji, dok će se igre koje se prikazuju na 2160p biti smanjene na 1440p.

Sony je nedavno predstavio INZONE gejming monitore, od kojih jedan ima rezoluciju od 1440p. Nakon toga je usledila ista funkcija i za PlayStation 5. Ovo nije prvi put da je Sony odlučio da odloži dodavanje funkcije na svoju konzolu kako bi imao sinhronizaciju sa svojim drugim proizvodima. Isto tako je VRR podrška za PlayStation 5 stigla tek nakon što su Sony televizori dobili VRR podršku pre konzole, ranije ove godine.

Druga tražena funkcija koja stiže sa novim ažuriranjem su folderi, odnosno "gamelists", kako je naziva Sony. Tako će sada korisnici PlayStationa 5 moći da kreiraju liste igara unutar različitih personalizovanih foldera. Maksimalan broj foldera je 15, ali svaki od njih može imati 100 igara na listi.

Ovo je takođe bila veoma zahtevana funkcija, jer trenutno sve preuzete igre jednostavno budu "bačene" na jedno mesto, bez prostora da se organizuju. Stoga je nejasno zašto je kompaniji Sony bilo potrebno toliko vremena da doda ovu funkciju na PS5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.