Blizzard sprema Warcraft i za mobilne uređaje

Iz Blizzard Entertainmenta za ovu godinu su najavili novi mobilni sadržaj, koji uključuje i World of Warcraft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.02.2022.

15:41

Blizzard sprema Warcraft i za mobilne uređaje
Foto: Luca Lorenzelli / Shutterstock.com

Ljubitelji Warcrafta uskoro bi u omiljenoj igri mogli uživati i na svojim mobilnim uređajima. Iako zvanične najave nema, prilikom objave poslovnih rezultata za poslednje tromesečje, iz Blizzard Entertainmenta objavili su kako za ovu godinu rade na važnom novom sadržaju za franšizu Warcraft, što uključuje i potpuno novi mobilni sadržaj i nova iskustva u World of Warcraftu i Hearthstoneu.

Iako Warcraft postoji već dvadesetak godina, te uprkos velikoj popularnosti mobilnih igara, Blizzard Entertainment do sada nije predstavio pravu mobilnu igru. Još sredinom prošle decenije predstavili su besplatnu igru Hearthstone za iPhone i Android, koja je bazirana na Warcraftu.

Ali nije reč o RPG igri kao na računarima, već o igri skupljanja karata. Glasine o pravoj mobilnoj igri Warcraft, koja bi trebalo da donese slično iskustvo na koje smo navikli internetom kruže godinama, a prošle godine i iz Blizzarda su potvrdili kako rade na različitim mobilnim iskustvima za Warcraft te da su ona u naprednom stadijumu razvoja.

Hoće li to što pripremaju zaista biti igra poput one koja je dostupna na računarima ili pripremaju nešto potpuno drugačije, mogli bismo saznati uskoro. Ranije glasine pominjale su i igru zasnovanu na proširenoj stvarnosti i sličnom konceptu kao i Pokemon GO.

Osim mobilne verzije Warcrafta, Blizzard Entertainment za ovu godinu priprema još jednu mobilnu igru zasnovanu na njihovoj popularnoj franšizi. Naime, u prvoj polovini godine trebalo bi da bude objavljen Diablo: Immortal, namenjen pametnim telefonima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: