Albanci napravili video igru: "Rat za Kosovo 2033"

Kosovska kompanija "Am Develop" pokrenula je borbenu multiplejer video igru "Rat na Kosovu 2033" koja bi sredinom februara trebalo da bude lansirana, prenosi Ekonomija onlajn.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2022.

17:51

Albanci napravili video igru:
Foto: Shutterstock/BONDART PHOTOGRAPHY

"Rat na Kosovu 2033" biće dvojezična igra, na albanskom i engleskom jeziku, u kojoj će avatari ratovati u različitim gradovima Кosova i predstavlja rat koji se odvija u modernom vremenu - 2033. godine.

Kako se navodi, ova video igra će biti višesezonska, a svaka sezona će se nastavljati u novom gradu - prva sezona je u Prizrenu, druga je u Prištini.

Autori video igre su Ardijan Krasnići i Muhamed Nanovće iz Prizrena i Ramiz Morina iz Lozane.

Podsetimo, prošle godine je grupa programera najavila projekt izrade prve hrvatske video igre pod nazivom "Bitka za Vukovar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: