Veštačka inteligencija upravlja vozilom u video igri

Zabavi nikad kraja u video igrama, ali kada su tu Grand Theft Auto 5 i veštačka inteligencija, zabava dobija sasvim novo značenje. Upoznajte Čarlsa, vozilo kojim upravljaju beskonačne linije koda Python programskog jezika.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Harison Kinsli, programer koji stoji iza ovog poduhvata, je jednostavno hteo da vidi šta auto vođen veštačkom inteligencijom može da postigne u video igri kao što je GTA 5. Nije se razočarao.

Čarls je sila sa kojom se ne može raspravljati, on ne oseća bol niti žaljenje i apsolutno je nezaustavljiv, osim naravno ako ne udari u drvo ili stenu, ili sleti u okean. Što se desi na svakih 4-5 minuta, ali samo nakratko, kada ga veštačka inteligencija resetuje lokaciju i vrati ga nazad na ulice.

Trenutno se sve što Čarls radi (i gazi) bazira na frejmu u datom momentu, tačnije vidi isto što i mi vidimo, ali Harison planira da to promeni tako što će mu podariti kratkotrajnu memoriju i sposobnost učenja u narednom periodu. Za sada situacija nije toliko loša zato što on sa lakoćom pretiče druga vozila i ostaje u desnoj traci. Problem predstavljaju raskrsnice i oštre krivine, gde su jedine žrtve pešaci i po koja životinja. Izgleda da Čarls više mari za dobru vožnju nego za život svojih sugrađana.
Sa entuzijazmom se svakog dana vraćamo strimu, koji trenutno broji preko pola miliona pregleda, i pomno pratimo Čarlsa dok juri po puteljcima i proplancima Los Santosa.

Izvor: Play.co.rs

Gejming

Razvija se nova Project IGI video igra

Razvijen od strane studija Eidos Interactive, Project IGI: I’m Going In je taktički šuter koji je izašao 2000. godine. Tada se nije nešto proslavio, ali sada dobija drugu šansu, zato što nam norveški sajt Pressfire otkriva da je nova IGI igra u razvoju.

Gejming sreda 31.05. 22:26 Komentara: 4

Ubisoft otkrio glavnog lika novog Assassin’s Creed-a?

Ubisoft planira da ove godine izda novi Assassin’s Creed naslov, ali on još uvek nije najavljen. Takođe nije poznato ni kako će novi nastavak nositi ime, jedni kažu Empire a drugi govore Origins, a na UbiSoftu ostaje da potvrdi neka od ova dva naziva ili stavi neki treći.

Gejming sreda 31.05. 18:54 Komentara: 1

Exo One trejler prikazuje kako igra funkcioniše

Od svih igara u čijem se centru nalazi velika lopta, poput Rock of Ages, Monkey Ball i NightSky, Exo One predstavlja najlepšu do sada. To je nadrealna istraživačka video igra, u kome igrač dobija priliku da istražuje egzoplanete. Upravljate loptom čije je kretanje u potpunosti bazirano na momentu sile, koja je kotrlja po tlu, ali se može izravnati zarad maestralnog leta kroz oblake.

Gejming ponedeljak 29.05. 15:34 Komentara: 1

Mikrotalasna pećnica kao igračka konzola

Tehnologija je dosta napredovala, ali ni u najluđem snu nam nije palo na pamet da će jednoga dana video igre biti igrive na kuhinjskom aparatu, kao što je mikrotalasna. Internet zvezda i izumitelj, Kolin Furze, je napravio dosta ludih izuma za svoj Jutjub kanal, kao na primer Ironman odelo kućne izrade.

Gejming ponedeljak 29.05. 14:13 Komentara: 0
strana 1 od 35 idi na stranu