Veštačka inteligencija upravlja vozilom u video igri

Zabavi nikad kraja u video igrama, ali kada su tu Grand Theft Auto 5 i veštačka inteligencija, zabava dobija sasvim novo značenje. Upoznajte Čarlsa, vozilo kojim upravljaju beskonačne linije koda Python programskog jezika.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Harison Kinsli, programer koji stoji iza ovog poduhvata, je jednostavno hteo da vidi šta auto vođen veštačkom inteligencijom može da postigne u video igri kao što je GTA 5. Nije se razočarao.

Čarls je sila sa kojom se ne može raspravljati, on ne oseća bol niti žaljenje i apsolutno je nezaustavljiv, osim naravno ako ne udari u drvo ili stenu, ili sleti u okean. Što se desi na svakih 4-5 minuta, ali samo nakratko, kada ga veštačka inteligencija resetuje lokaciju i vrati ga nazad na ulice.

Trenutno se sve što Čarls radi (i gazi) bazira na frejmu u datom momentu, tačnije vidi isto što i mi vidimo, ali Harison planira da to promeni tako što će mu podariti kratkotrajnu memoriju i sposobnost učenja u narednom periodu. Za sada situacija nije toliko loša zato što on sa lakoćom pretiče druga vozila i ostaje u desnoj traci. Problem predstavljaju raskrsnice i oštre krivine, gde su jedine žrtve pešaci i po koja životinja. Izgleda da Čarls više mari za dobru vožnju nego za život svojih sugrađana.
Sa entuzijazmom se svakog dana vraćamo strimu, koji trenutno broji preko pola miliona pregleda, i pomno pratimo Čarlsa dok juri po puteljcima i proplancima Los Santosa.

Izvor: Play.co.rs

strana 1 od 35 idi na stranu