Samsungov standardni Galaxy S23 telefon bi mogao da ima nešto što se neće svideti korisnicima

Renomoirani dojavljivač nam nudi nove nezvanične informacije o jednoj od karakteristika Galaxy S23 telefona.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: IIIARK / Shutterstock.com
Foto: IIIARK / Shutterstock.com

Korisnici, koji se budu odlučili za kupovinu jednog od modela iz Samsungove Galaxy S23 serije, verovatno će u obzir uzeti i sa koliko skladišnog prostora mogu da ga konfigurišu.

Prema navodima renomiranog dojavljivača Ice Universe, osnovni Galaxy S23 model sa 128 GB će koristiti UFS 3.1 čip, umesto Samsungovog novijeg UFS 4.0 standarda.

Oni koji žele najnoviju tehnologiju skladištenja podataka moraće dodatno da plate za varijantu sa 256 GB prostora. Ice Universe sugeriše da je razlog ovoga to što Samsung ne proizvodi 128 GB UFS 4.0 čipove.

Samsung je ranije istakao da su čipovi sa UFS 4.0 standardom dva puta brži u odnosu na UFS 3.1 memoriju. UFS 4.0 nudi sekvencijalne brzine čitanja i upisa podataka do 4.200 MB/s i 2.800 MB/s. Pored toga, novi standard omogućava čipove koji troše 46% manje energije.

Ipak, potrebno je istaći da informacije do kojih je došao Ice Universe nisu konačne. Nekoliko izvora je ranije sugerisalo da će svi telefoni iz Galaxy S23 serije stići sa početnih 256 GB skladišnog prostora.

Drugi izveštaji kažu da će Samsung nuditi nadogradnju skladišta onima koji prednaruče Galaxy S23. Konkretne detalje ćemo saznati večeras, kada Samsung bude zvanično predstavio novu seriju premijum telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.