Imamo prve detalje o Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu

Očekuje se da će Samsung podići lestvicu na novi nivo kada je u pitanju predstojeći Galaxy S24 Ultra model.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

08:25

Imamo prve detalje o Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu
Foto: IIIARK / Shutterstock.com

Južnokorejski gigant planira da implementira displej sa stopom osvežavanja od 144Hz u svoj naredni premijum uređaj, čime bi taj telefon postao prvi Galaxy model sa pomenutom stopom osvežavanja ekrana.

Osvežavanje ekrana od 144Hz će omogućiti fluidnije animacije, što će posebno odgovarati gejmerima na telefonima, doneće i brže učitavanje i ukupno brže performanse.

Prema nedavnim izveštajima, Galaxy S24 serija bi trebalo da ima i satelitsku konekciju, slično funkcijama koje trenutno nude Apple i Huawei.

Očekuje se da će Galaxy S24 seriju pokretati Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji bi trebalo da ponudi značajno bolje performanse u odnosu na aktuelnu generaciju. X-4 High-Performance CPU jezgro bi trebalod a ima za 15% bolji radni takt u odnosu na X-3 jezgro iz Snapdragon 8 Gen 2 čipa.

Pominju se i poboljšanja za kamere, pa će poboljšani 200MP senzor na Galaxy S24 Ultra modelu imati unapređene mogućnosti zumiranja za telefoto kameru.

Naravno, potrebno je istaći da su sve ovo samo glasine u ovom trenutku i potrebno ih je uzeti sa dozom rezerve. Samsung zvanično još nije ništa potvrdio kada je u pitanju Galaxy S24 serija telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: