Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 15.08.2018.

11:20

Srpski skijaš ide na pripreme u Čile

Srpski skijaš Marko Vukićević takmičiće se na Južnoameričkom kupu (SAC) u Čileu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Srpski skijaš ide na pripreme u Čile
Foto: Getty images

Srpski reprezentativac priprema se za put u Čile, gde će se u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra održati Južnoamerički kup, na kome je prošle godine zauzeo prvo mesto u ukupnom plasmanu.

On će od 18. avgusta do 16. septembra trenirati i takmičiti se u skijaškim centrima El Kolorado i La Parva, gde svake godine treniraju najbolji reprezentativci iz celog sveta.

Vukićević u Čile putuje sa svojim trenerom Milošem Tomićem iz Skijaškog saveza Srbije, ličnim serviserom za skije i opremu Bojanom Hribarom i 400 kilograma skijaške opreme.

Kako se navodi, Vukićević se na svetskoj listi skijaša za 2019. godinu u disciplini spust nalazi na 28. mestu, što je prvi put da Srbija ima takmičara medju 30 najboljih skijaša na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve