Trening pred finale: Novak između Pikea i Federera

Novak Đoković je puna dva sata radio na Terenu 3 u Aorangi parku uoči finala Vimbldona sa Rodžerom Federerom.

Izvor: Z.K.

Subota, 13.07.2019.

17:13

Trening pred finale: Novak između Pikea i Federera
Foto: B92/ZK

Teniski svet očekuje novi spektakl u nedelju od 15 časova po našem vremenu, biće to četvrti okršaj dvojice tenisera na ovom turniru, a Novak u pobedama vodi sa 2:1.

Svetski broj jedan se prvo dobro zagrejao i istegao uoči početka rada, odradio je standardne vežbe, a onda se žurno uputio ka terenu broj 3 gde je trenirao sa dvojicom juniora.

Jedan od njih čini se da je isuviše bio impresioniran što prebacuje sa šampionom Vimbldona i najboljim na svetu, pa je veoma brzo napustio trening, ali ni drugi se nije previše proslavio.

U serijama nije uspevao da pogodio servis, promašivao je udarce, a Novak je nekoliko puta bio toliko nezadovoljan nečim da bi raspalio iz sve snage po loptici koja bi potom odletela na neki od okolnih terena.
Foto: B92/ZK
Ili bi, prosto, ako bi mu sela na volej, udario kao da je degažira u golmanskom stilu!

"Hajdeee", bordio je sebe da pogodi ono što je zamislio.

Ipak, trening je bio sadržajan, videlo se da Novak insistira od juniora da pokušaju da imitiraju ono što će Rodžer Federer raditi na finalnom meču. Istrčavati posle prvog servisa na mrežu, tako da je pokušavao da probije protivnika na mreži odigravajući pasing šot udarce.
Foto: B92/ZK
Vežbao je sve, od servisa, osnovnih udaraca do samih voleja, tako da je generalno imao dosta posla, da bi po završetku rada izuo patike i onako u čarapama trčao po okolnim travnatim terenima koji su bili slobodni.

Sve vreme treninga, bili su tu i Novakovi roditelji, Srđan i Dijana koji su mirno posmatrali kako se njihov sin sprema za možda i najvažniji meč godine.

Posle trčkaranja, Novak je sa fizioterapeutom i kumom Miljanom Amanovićem odradio standarna istezanja po završetku treninga, a to je taman bio period kada je nekoliko terena dalje svoj trening počeo i veliki rival u finalu, osmostruki šampion Vimbldona Rodžer Federer.
Foto: B92/ZK
Severin Luti je bio u blizini, gledao je kako Rodžer trenira, a Švajcarac je za sparing partnera odabrao bivšeg Grend slem šampiona, bivšeg trenera Filipa Krajinovića, sada Davida Gofana, Šveđanina Tomasa Johansona.

Potom je Novak na izlasku sa terena sreo Đerara Pikea sa njegovim ljudima iz „Kosmosa“. Desetak minuta su se zadržali prvo u priči o privatnim stvarima, pre nego što su se odvojili od ostalih i najverovatnije pričali o Dejvis kupu i eventualnom Novakovom učešćem u njemu.

Pikea smo pokušali da pitamo za razlog dolaska i o čemu je želeo da razgovara sa Novakom, ali Španac nije bio raspoložen za razgovor, dok je na kratko pitanje, ’ko će pobediti u nedeljnom finalu’, rekao da zaista ne zna.
Foto: B92/ZK
Foto: B92/ZK

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: