Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

16:52

Novak se vraća na prvo mesto ako osvoji titulu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste već po okončanju Vimbldona, za šta mu je potrebna titula u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak se vraća na prvo mesto ako osvoji titulu!
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Đoković mora da dođe do trofeja u nedelju, a šansa mu se otvorila porazom Endija Marija u četvrtfinalu od Sema Kverija, rezultatom 3:6, 6:4, 6:7 (4-7), 6:1, 6:1.

Momak iz Danblejna zbog problema sa povredom nije mogao da pruži snažniji otpor Amerikancu u finišu susreta, pa će izgubiti 1.640 bodova jer je prošle sezone osvojio titulu.

On trenutno ima 1.425 više od Đokovića, ali u slučaju da srpski teniser dobije sve do kraja stigao bi do 7.965, nešto više od 200 više od Marija.

Interesantno je da je upravo Kveri ispao važan faktor u borbi za čelo ATP liste, pošto je pre 12 meseci u trećoj rundi zaustavio Đokovića, a sada je, uz malu pomoć, bio koban i po Endija.

Da bi ispunio jedan od ciljeva Novak mora da dobije Tomaša Berdiha u četvrtfinalu, a onda i boljeg iz meča Rodžer Federer – Miloš Raonić pre borbe za trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve