Nova vest
Tenis

Sreda, 29.06.2016.

19:25

Federer bez popusta za Markusa Vilisa

Rodžer Federer nije imao previše milosti u drugom kolu Vimbldona protiv Markusa Vilisa, momka o kome svi govore u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer bez popusta za Markusa Vilisa
Getty images

Švajcarac je na centralnom terenu slavio sa 6:0, 6:3, 6:4 i plasirao se u treće kolo trećeg Gren slema sezone.

Vilis, koji je u Londonu prošao prvo pretkvalifikacije, a onda i tri kola kvalifikacija, uspeo je da se zbori da duel iz snova pobedom u prvom kolu protiv Rikardasa Berankisa.

Na Vimbldon je stigao kao 772. igrač sveta, a posle ovih rezultata će imati skok od preko 350 pozicija. Ipak, u duelu sa Federerom nije imao nikakvu šansu, mada je on to znao i pre početka.

Već na podbacivanju novčića, kada je dobio priliku da prvi bira, našalio se proslavljajući to stisnutom pesnicom, a veoma zanimljiv je bio i detalj da je Vilis nosio majicu na kojoj su inicijali upravo Federera.

Imao je poteškoća da se privikne na centralni teren pa je izgubio prvi set sa 6:0, ali se u nastavku nije obrukao, osvojio je sedam gemova i imaće sigurno o čemu da priča unucima.

Rival Rodžeru Federeru u trećem kolu biće Evans ili Dolgopolov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve