Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 29.06.2022.

15:00

Hrvatska nadigrala Srbiju i ostavila je bez medalje na SP!

Vaterpolisti Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je bolja od njih bila selekcija Hrvatske.

Izvor: SS

Autor: SS

Hrvatska nadigrala Srbiju i ostavila je bez medalje na SP!
EPA/EFE/Tibor Illyes

U meču četvrtfinala planetarnog šampionata "barakude" su napadački razorile odbranu tima Dejana Savića i trijumfovale rezultatom 14:12 (1:1, 3:3, 5:5, 4:3).

U polufinalu će čekati boljeg iz duela između Crne Gore i Španije, koji se sastaju od 19.30.

Krenulo je veoma tvrdo i sa malim brojem pogodaka, a jedino su u prvih osam minuta pogađali Kragnić na jednoj, a Viktor Rašović na drugoj strani.

U drugoj se rasplamsala borba i videli smo mnogo više pogodaka, a igralo se gol za gol, s tim da je konstantno Hrvatska bila u prednosti.

Tako su "barakude" sa +1 otišle na veliki odmor, a treća deonica je otvorena novim izjednačenjem za 5:5.

Međutim, tada u tri napada Srbija prima tri gola i Hrvatska beži na 8:5.

Srpske "delfine" probudio je Dušan Mandić koji je vezao tri pogotka, ali odbrana to nije umela da isprati.

Preveliki padovi koncentracije u defanzivnom delu bili su očigledni, a vrlo kvalitetii vaterpolisti Hrvatske to su umeli znalački da iskoriste.

Svaki put je kapiten Branislav Mitrović ostajao na vetrometini i bez bilo kakve šanse da odreaguje, jer su Hrvati gotovo kao po pravilu uvek bili na ziceru.

Meč je prelomljen golom Andrije Bašića na četiri i po minuta do kraja kada je bilo 13:10 i bilo je jasno da se toliki propusti neće moći više ispraviti.

Dušan Mandić bio je najefikasniji u podmlađenom srpskom timu, kome je i na ovom prvenstvu zvanično osiguranje UNIQA, sa četiri gola, dok su se Viktor Rašović i Nikola Jakšić po dva puta upisali u strelce.

Tok meča Srbija – Hrvatska mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

12 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d