Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 26.06.2016.

14:21

Savić kratko i jasno: Sjajna odbrana

Selektor Srbije Dejan Savić kratko je prokomentarisao novo osvajanje Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić kratko i jasno: Sjajna odbrana
Foto: Getty Images

Srbija je do četvrte uzastopne, a ukupno desete titule stigla u Kini pobedom nad SAD 10:6 u finalu u Hidžuu.

"Sjajna odbrana", rekao je Savić posle finalnog meča.

Kapiten Živko Gocić istakao da je Srbija zasluženo osvojila trofej, pre svega zahvaljujući dobroj igri u prve tri četvrtine.

"Bili smo veoma dobri u prve tri četvrtine i nisu imali nikakve šanse da se vrate. Zaslužena pobeda, još jedna Svetska liga je naša ali ponavljam da je najvažnije da smo videli gde smo, da vidimo gde škripi i da to probamo da ispravimo u periodu do Rija", rekao je Gocić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović složio se u oceni selektora Savića, da je odbrana donela trofej.

"Još jedan trofej, ovakvi turniri su ipak bolji od prijateljskih, imaju draž. Kada smo već bili u finalu imali smo motiv i da ga osvojimo.Ocdlicna odbrana tri cetvrtine i mislim da je bilo dosta dobrih stvari u našoj igri", rekao je Prlainović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman reprezentacije Branislav Mitrović koji je istakao da je Srbija ozbiljno shvatila finalni meč sa SAD.

"Najvažnije je da smo ih shvatili ozbiljno jer po drugi put se sastajemo na turniru. To je moglo da bude opasno. Slomili smo ih agresivnošću, sve smo držali u našim rukama I to me raduje.Ipak je ovo samo jedan deo priprema. Raduje me priznanje. Nije fraza to je za citavu ekipu koja mi je pomogla da branim kako treba", zaključio je Mitrović.

Srpski tim je pobedom nad SAD stigao do četvrog uzastopnog zlata, a ukupno 10. u Svetskoj ligi i tako napravio najbolju moguću uvertitu pred Olimpijske igre u Riju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve