Zvezda 12-0, izjednačila rekord

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su savršen učinak u ABA ligi i posle 12. kola, pa su tako izjednačili rekord Olimpije iz prve sezone ovog takmičenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

20:51

Default images

Ekipa Dejana Radonjića slavila je protiv Igokee pred 3.000 gledalaca u Pioniru rezultatom 76:71.

Zvezda je kontrolisala veći deo utakmice, ali je zbog velikog pada u finišu treće i početkom poslednje četvrtine i serije gostiju 20-3 morala da strahuje za pobedu.

Igokea je tom serijom minus od 15 poena pretvorili u plus, ali do kraja utakmice ipak nisu imali dovoljno snage za senzaciju. Radonjić nije uvodio Markusa Vilijamsa na ovom meču, MVP Evrolige Boban Marjanović igrao je 15 minuta, a veliku minutažu dobili su mlađi igrači.

Nikola Kalinić je sa 13 poena bio najefikasniji, 12 je ubacio odlični Branko Lazić koji je imao 3 skoka, 3 krađe i 2 asistencije, dok je Luka Mitrović svih 10 poena (4sk) ubacio u prvoj deonici. Bunić je na drugoj strani ubacio 14, Živanović 12, a Katnić i Jorović po 11 poena.

U narednom kolu Zvezda gostuje MZT u Makedoniji.
Tok meča:

Radonjić je duel počeo u petorci Rabić, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović. Zvezda je na startu povela poenima Dangubića, ali je Radonjić posle četiri i po minuta i serije 7-0 gostiju morao da reaguje uvođenjem Dženkinsa umesto Rebića.

Brzo je Zvezda preokrenula i to najviše zahvaljujući kapitenu Mitroviću koji je u kratkom vremenskom periodu ubacio 10 poena i potpuno preokrenuo razultat na semaforu. Imala je Zvezda +6 u 8. minutu (18:12), ali do kraja prve deonice Igokea se vratila – 20:19.

Početkom drugog perioda Zvezda je nakon poena Blažiča došla do +5 (26:21), ali je usledio novi pad i nova serija gostiju 7-0.

Zvezda se ipak brzo uozbiljila, trojke su vezali Tejić i Jović, a na to se nadovezao Dženkins poenima uz feul i razlika je brzo postala dvocifrena – 43:31 u 29. minutu. Do poluvremena je ekipa Igokee ubacila dva poena, pa su crveno-beli imali +10 nakon 20 minuta.
Ništa se na parketu Pionira nije promenilo ni u trećoj četvrtini. Igokea se nije predavala, a Zvezda je igrala u laganom ritmu, taman dovoljno da održi stečenu prednost.

Imala je Zvezda +15 (64:49) u 28. minutu, ali se u poslednja dva minuta opustila, pa je Igokea ostala u igri pred poslednji kvartal serijom 8-0 (64:57). U poslednjim trenucima treće deonice Stefan Jović je sa gotovo celog terena pogodio trojku, ali ona nije priznata jer je već isteklo vreme.
Starsport
Previše se Zvezda krajem treće deonice opustila, pa je Igokea svoju veliku seriju produžila i na start poslednje deonice. Gosti iz Laktaša produžili su seriju na 20-3, pa je u 36. minutu povela – 69:67.

Jasno je tada bilo da će meč u Pioniru biti veoma neizvestan, jer se u igru Zvezde uvukla nesigurnost, dok su gosti igrali otresito i koristili su svoje prilike.

Radonjić je morao da vraća na parket Marjanovića i upravo je najkorisniji igrač Evrolige i napravio razliku u samom finišu. Ubacio je nekoliko lakih poena, vratio je prednost crveno-belima koji su do kraja ipak ostvarili pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

251 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: