Jagelka umesto Gereta Berija na EP

Vezni fudbaler Geret Beri neće igrati na Evropskom prvenstvu, a selektor Engleske Roj Hodžson umesto njega pozvao je defanzivca Fila Jagelku.

Izvor: AK

Ponedeljak, 28.05.2012.

16:59

Default images

Beri je pokidao stomačni mišić u prijateljskom meču protiv Norveške (1:0) gde je odigrao samo pola sata u Oslu.

"Razočaran sam što smo izgubili Gereta, ne samo što je deo konačnog tima od 23 igrača, već što je bio standardan reprezentativac prethodnih godina", izjavio je Hodžson.

"Znam koliko je želeo da bude deo ovog tima na takmičenju, ali sam siguran da će i dalje da igra za Englesku posle Evropskog prvenstva. Želim mu brz oporavak", dodao je selektora "gordog Albiona".

Hodžson je umesto Berija pozvao 29-godišnjeg defanzivca Evertona Fila Jagelku koji može da igra kao zadnji vezni, što je i logičan potez pošto je bio starter protiv Norveške, a desnog beka će igrati Glen Džonson.

Jagelka je impresionirao igrom u pobedi Engleske nad Španijom, a razlog više da ga Hodžson zove u reprezentaciju je i što je godinama sarađivao sa Džoleonom Leskotom u dresu Evertona.

Hodžson do utorka u podne mora da se odluči da 23 fudbalera koja će putovati u Poljsku i Ukrajinu, a Engleska narednu prijateljsku utakmicu igra protiv Belgije u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: