Tri šanse za senzaciju

Košarkaši Partizana izgubili su od CSKA iz Moskve 63:62, u petom kolu D grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2008.

22:36

Default images

Partizan je u poslednjim sekundama imao čak tri pokušaja za pobedu, ali su Rašić, Rakočević i Tripković promašili i CSKA je zabeležio pobedu. Milenko Tepić bio je najefikasniji u Partizanu sa 14 poena. Pored njega jedini dvocifreni igrač u domaćem sastavu bio je Novica Veličković sa 10 poena. Tripković je postigao osam, Lazmi i Božić po šest, a Rašić pet poena.

U gostujućem sastavu po 11 poena ubacili su Planinić i Lorbek, a po deset Zizis i Šiškauskas.

Partizan je pokazao da može da se nosi sa šampionom Evrope, i u samom finišu je propuštena velika prilka za veliku pobedu.

Ipak, prošle sezone Partizan je u nekoliko navrata gubio od tadašnjeg šampiona Evrope Panatinaikosa na jednu loptu, pa je na kraju pobedio kada je to bilo najpotrebnije. Možda se slična situacija ponovi i ove sezone.

„Crno-beli“ su veoma dobro otvorili meč, i tokom prve deonice bili su potpuno izjednačeni sa šampionom Evrope.

Partizan je na startu poveo 4:0 nakon četiri slobodna bacanja (Lazmi i Rašić), ali Rusi su u nastavku preuzeli vođstvo i dobili prvu deonicu 19:17 zahvaljujući Lorbeku i Planiniću koji su u tom periodu postigli po šest poena.
Beta
Početkom druge četvrtine Partizan je sjajnim skokom održao priključak. Rusi su, za razliku od prethodnih duela, loše šutirali sa distance, ali su sve vraćali sjajnom odbranom. Šampion Srbije je u prvih 15 minuta takođe bio jako loš u šutu za tri, i kada se sve to uzme u obzir prednost Rusa na poluvremenu i nije bila toliko velika (34:30).

Treba istaći odličnu rolu Jana Veselog koji je za 12 minuta u prvom delu uhvatio čak sedam skokova. Partizan je upravo zahvaljujući potpunoj domincaiji u skoku u prvih 20 minuta bio rezultatski u duelu (24 skoka Partizan, devet CSKA).

Početkom drugog poluvremena Milenko Tepić je postigao pet poena, i „crno-beli“ su u dva navrata prišli Moskovljanima na samo poen zaostatka. Ipak, na drugoj strani se razigrao Lengdon koji u prvom delu nije postigao nijedan poen, i Duško Vujošević je nakon serije 6-0 gostiju (44:37) morao da zatraži tajm-aut.

Posle nekoliko propuštenih napada na obe strane, seriju Rusa prekinuo je kapiten Petar Božić trojkom, i Partizan je ponovo ’disao za vratom’ CSKA. U drugom delu treće deonice razigrali su se Rašić i Tripković, i Partizan je upravo trojkom Tripkovića u poslednjoj sekundi posle 30 minuta imao nerešenih – 52:52.

Poslednja deonica počinje poenima Veličkovića, i Partizan je poveo posle dugo vremena. Tada Rusi pojačavaju odbranu, i Partizan je ušao u loš period u kojem nije postigao poen u šest napada u nizu. Rusi to nisu iskoristili, i dva minuta pre kraja nakon kontra napada Novica Veličković pogađa za 62:62.

Minut ipo kasnije Rašić je u skoku faulirao Lorbeka koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje za 63:62. Usledio je napad u kojem je Partizan imao čak četiri šuta, ali na nesreću prepunog Pionira nijedan od njih nije završen košem, i moćni CSKA mogao je da odahne.

„Crno-beli“ sada u D grupi imaju skor od dve pobede i tri poraza, i u narednom kolu dočekuju turski Efes.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su njegovi izabranici pružili veoma dobru partiju.

"Večeras se pokazalo koliko je mala granica izmedju velike tuge i velike sreće u sportu", istakao je Vujošević. Trener CSKA, trofejni italijanski stručnjak, Etore Mesina čestitao je igračima prvaka Evrope na pobedi "u sjanjom ambijentu".

"Nikada nije bilo lako trijumfovati u Pioniru, a večeras nam je to pošlo za rukom jer smo odigrali jako dobro", zaključio je Mesina.

Partizan - CSKA 62:63

Partizan: Lučić, Tepić 14, Milošević 4, Rašić 5, Tripković 8, Veličković 10, Lazmi 6, Aleksić, Božić 6, Rakočević 4, Veseli 1, Vranješ 4.
CSKA: Zizis 10, Kejru, Smodiš 9, Šiškauskas 10, Lorbek 11, Savrasenko, Lengdon 6, Kaun, Krijapa 4, Planinić 11, moris 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: