Markus Braun MVP decembra

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2007.

11:21

Default images

Košarkaš Žalgirisa Markus Braun izabran je za najkorisnijeg igrača decembra u Evroligi. Braun je predvodio Litvance u tri vezane pobede, kod kuće protiv TAU-a i Virtusa i u gostima protiv Prokoma. U dva od tri meča on je bio najbolji strelac Evrolige – kada je Taukeramici dao 27 i kada je Virtusu ubacio 31 poen. U trećoj utakmici dao je 16 poena protiv Prokoma. Izvanredno je šutirao za 3 poena (15 od 19!), a pogodio je svih 13 bacanja (i svih 29 u sezoni).

U karijeri Markus Braun je nastupao za NBA timove iz Portlanda i Detroita, kao i za niz standardnih evroligaških ekipa – Ortez, Limož, Beneton, Efes Pilsen, CSKA i Malagu. U Kaunas je stigao ovog leta.

On je drugi na večnoj listi strelaca Evrolige, sa 2270 poena na 129 utakmica.

Braun je tek drugi igrač u istoriji Evrolige koji je dva puta dobio nagradu MVP meseca, pošto je u aprilu 2005. nagrađen kao igrač moskovskog CSKA.

Nagrada MVP meseca dodeljuje se od sezone 2004/2005.

Najbolji igrač novembra u Evroligi bio Arvidas Macijauskas iz Olimpijakosa. Litvanac je tada postao prvi igralč u istoriji Evrolige sa dve mesečne nagrade (zanimljivo, prethodnu je dobio takođe mesec pre Markusa Brauna, u aprilu 2005. godine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: