Meloun: Nikola Jokić želi da bude svetski šampion

Trener Denvera Majkl Meloun pričao je o tome koliko je ponosan na Nikolu Jokića kao čoveka i NBA zvezdu.

Izvor: DP

Petak, 26.05.2023.

22:19

Meloun: Nikola Jokić želi da bude svetski šampion
Foto: Profimedia

Meloun je Jokićev trener od 2015. godine kada su obojica stigli u Nagetse, a ove godine boriće se za šampionski prsten u najjačoj ligi sveta.

"Na to da se ​​nikada nije promenio“, odgovorio je Meloun na pitanje na šta je najponosniji na Jokića van košarke.

"Mislim da to svi vidimo u svim sferama života. Kako slava i bogatstvo utiču na vas. I za većinu ljudi, to ih udari u glavu i postanu nešto drugačiji. Ponekad zaborave odakle su došli i ko im je pomogao da dođu tamo gde su stigli. I to je ono što zaista volim kod Nikole – zaboravite košarku. Mlad čovek koji je ponosan otac i muž. Uz sve uspehe, MVP nagrade, maksimalne ugovore, sve te stvari… On je i dalje isti momak. Čudim se tome",
rekao je Meloun.

Smtara da je Jokić jedna od najskromnijih superzvezda u NBA ligi.

"Dugo sam u ligi i to je retkost u ovom poslu. Za slavnu ličnost i superzvezdu uopšte. Činjenica da je Nikola ipak skromna, nesebična osoba. On brine o svojim konjima. Tip je upravo ono što jeste", rekao je Meloun. Jokića su 2014. godine i Nagetsi izabrali kao 41. pika na draftu, a Meloun je odgovorio da ne veruje da je pozicija na NBA draftu nešto što ga je dodatno pogurnulo.

"Ne mogu da govorim u Nikolino ime, ali nisam osetio da je izbor na 41. mestu bio motivacioni faktor za njega da dva puta postane MVP i da bude momak koji prosečno ima tripl-dabl u plej-ofu. Mislim da ono što ga zaista motiviše nisu više pojedinačna priznanja i nagrade. Želi da bude svetski šampion. I mislim da je to ono što motiviše Nikolu Jokića kao i sve ostale u ovom klub", zaključio je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: