Mesi: Bilo je vreme

Kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je trijumfom na SP u Kataru osvojio sve što je mogao.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

12:35

Mesi: Bilo je vreme
Foto: Tanjug/AP Photo/Jorge Saenz

On je dodao da je bilo vreme da neka južnoamerička selekcija ponovo postane svetski šampion.

Na ceremoniji "Noć zvezda" koja je noćas održana u Asunsionu, u sedištu Južnoameričke fudbalske kofederacije (Conmebol), proslavljena je svetska titula koju je Argentina osvojila u decembru u Kataru, a u Fudbalskom muzeju Conmebol otkrivena je statua Mesija u prirodnoj veličini.

Statua će btii postavljena pored statua koje su ranije dobile legende svetskog fudbala Pele i Dijego Maradona.

"Bilo je vreme da jedan južnoamerički tim ponovo postane svetski šampion", rekao je Mesi u prisustvu 25 igrača svoje reprezentacije koji su emotivno doživeli proslavu.

"To je ono što mi je nedostajalo. Ispunjen sam. Uspeo sam da osvojim sve što može u fudbalu. Zahvalan sam saigračima na ovom divnom poklonu koji su mi dali. Sada moram da iskoristim prednosti i bez obzira na sve, ostanem fudbaler", rekao je Mesi, koji je do sada igrao na pet svetskih prvenstava.

Predsednik Conbebol Alehandro Dominges uručio je Mesiju repliku trofeja Svetskog prvenstva i štap, koji predstavlja "vođu i vodiča svetskog fudbala". Takođe, Mesi je dobio i repliku trofeja Finalisima osvojenog protiv evropskog prvaka Italije.

Minijaturne replike trofeja sa Mundijala ali i Kupa Amerike 2021. godine dobili su i selektor Lionel Skaloni i ostali reprezentativci.

U video snimku koji je stvorila veštačka inteligencija, emitovanog na svečanosti, Pele i Maradona su govorili o izuzetnim Mesijevim talentima.

"Pored sve te naklonosti koju dobijamo, mi još nismo svesni šta znači biti svetski prvak", dodao je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: