Radulović: Spremni smo da se suprotstavimo Srbiji, imamo potencijal

Selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je da želi pobedu protiv Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.03.2023.

14:30

Radulović: Spremni smo da se suprotstavimo Srbiji, imamo potencijal
Foto: Profimedia/Herman Dingler/Or

On je dodao da se njegov tim neće zaletati na meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, prenose podgoričke Vijesti.

Crna Gora je u petak u gostima pobedila Bugarsku 1:0, dok je Srbija u Beogradu savladala Litvaniju 2:0.

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve", rekao Radulović na konferenciji za medije u Podgorici.

On je istakao da dobro poznaje reprezentaciju Srbije.

"Veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet Srbije. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način", dodao je Radulović.

Selektor Crne Gore je naveo da će Stevan Jovetić biti u startnoj postavi, ali je dodao da bi meč mogli da odluče vezni fudbaleri.

"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih. Srbija je većinu utakmica igrala sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju", istakao je on.

Radulović je na kraju pozvao na oprez na duelu sa Srbijom.

"Sigurno je da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Međutim, nećemo da se zalećemo, pošto za tim nema potrebe", zaključio je Radulović. Fudbaler Atletiko Madrida Stefan Savić izjavio je da Crna Gora ima kvalitet.

"Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu. Poznajemo selekciju Srbije, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu", istakao je Savić.

On je istakao da očekuje težak meč protiv Srbije.

"Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovde nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban jer smo svesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svesna, jer je malo ko ovde lako pobedio", zaključio je Savić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: