Lacio osudio antisemitske povike navijača

Fudbalski klub Lacio osudio je danas antisemitske povike dela navijača tokom gradskog derbija sa Romom, koji je odigran pre dva dana na Olimpiku.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

16:32

Lacio osudio antisemitske povike navijača
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Predsednica Jevrejske zajednice u Rimu Rut Duregelo objavila je u ponedeljak na društvenim mrežama video snimke navijača Lacija, koji ponavljaju antisemitske povike.

Duregelo je objavila sliku navijača Lacija, koji je na tribinama nosio dres sa natpisom "Hitlerson" sa brojem 88.

Lacio je u saopštenju naveo da je "uvek bio prvi da javno osudi, spreči i bezrezervno suzbije bilo kakve diskriminatorske, rasističke ili antisemitske demonstracije".

Lacio je u nedelju pobedio Romu 1:0 u derbi meču 27. kola Serije A.

"Pokušali smo da izbegnemo, izolujemo i suprotstavimo se ovim pojavama. Nastavićemo da to radimo bez oklevanja, kako bismo u Italiji i inostranstvu branili imidž kluba, koji nikada nije imao veze sa ovim", ističe se saopštenju Lacija.

Italijanski mediji podsećaju da su navijači Lacija u poslednjih nekoliko godina često pravili rasističke i antisemitske incidente, a poslednji put trećeg marta na meču u Napulju protiv Napolija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: