Crna Gora oslabljena pred Srbiju – umesto bivšeg fudbalera Partizana pozvan Eraković

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović neće moći da računa na nekoliko važnih igrača pred duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske i Srbije.

Izvor:

Ponedeljak, 20.03.2023.

11:48

Crna Gora oslabljena pred Srbiju – umesto bivšeg fudbalera Partizana pozvan Eraković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na listi nedostupnih su napadač Sportinga Uroš Đurđević, nekadašnji vezista Partizana i trenutno Karabaka Marko Janković i golman Stouka Matija Šarkić.

Umesto trojice povređenih, Radulović je u tim za ta dva meča pozvao fudbalera Sutjeske Novicu Erakovića i Miloša Dragojevića.

Crna Gora prvi meč igra u petak u Razgradu protiv Bugarske, a potom u Podgorici dočekuje Srbiju koja će pre toga dočekati Litvaniju (24. mart).

Fudbaleri Crne Gore se okupljaju u ponedeljak kako bi započeli pripreme za ta dva meča. GolmanI: Milan Mijatović (Al Adalah, Saudijska Arabija), Lazar Carević (Vojvodina, Srbija), Miloš Dragojević (Budućnost, Crna Gora);

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Andrija Vukčević (Rijeka, Hrvatska);

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksnadar Šćekić (Hapoel Haifa, Izrael), Sead Hakšabanović (Seltik, Škotska), Aleksandar Boljević (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Vukan Savićević (Giresunspor, Turska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Miloš Raičković (Aktobe, Kazakstan), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Novica Eraković (Sutjeska, Crna Gora);

Napadači
: Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Visel Kobe, Japan), Milutin Osmajić (Vizela, Portugal), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija) i Nikola Krstović (DAC, Slovačka).

"Start kvalifikacija je izuzetno značajan, pogotovo kada imate jaku i prilično ujednačenu grupu kakva je naša. Imajući u vidu značaj uvodnih mečeva nije bilo potrebe za 'eksperimentisanjem' sa igračkim kadrom na koji računamo za duele sa Bugarskom i Srbijom, pa se među pozvanim reprezentativcima nalaze oni koji su u najboljoj formi i sa čijim smo kvalitetima upoznati do detalja. Pozvani igrači igraju na visokom nivou i standardno u svojim klubovima i na okupljanje reprezentacije, kao i uvek, dolaze maksimalno motivisani da ostvare zacrtane ciljeve. Igrači imaju bezrezervnu podršku stručnog štaba i verujem da će nam kvalitet i snaga kolektiva doneti željene rezultate u duelima sa Bugarskom i Srbijom na početku kvalifikacija za plasman na prvenstvo Evrope", rekao je selektor Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: