Alonso kritikovao FIA

Vozač Aston Martina Fernando Alonso kritikovao je Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA) zbog vođenja situacije u vezi sa njegovim kažnjavanjem.

Izvor:

Ponedeljak, 20.03.2023.

11:31

Alonso kritikovao FIA
EPA-EFE/STR

Alonso je u trci u nedelju u Džedi dobro vozio, zauzeo je treće mesto, ali mu je ta pozicija oduzeta dodavanjem 10 sekundi na rezultat, zbog loše obavljenog stajanja prilikom prvobitne kazne.

Posle te kazne Džordž Rasel iz Mercedesa je pomeren na treće mesto, a Alonso je završio na četvrtom. Rasel je tada rekao da je kazna oštra, ali je prihvatio novi plasman.

Aston Martin se žalio na kaznu, pa je FIA posle pregledanja snimaka sinoć vratila Alonsu treće mesto. To je bio 100. plasman na podijum dvostrukog svetskog šampiona Alonsa.

"Bio sam na podijumu, slikao sam se, uzeo trofej, slavio i sada imam tri boda manje", rekao je Alonso posle trke.

"FIA se loše pokazala. Ne možete da primenite kaznu 35 krugova posle zaustavljanja u boksu. Imali su dovoljno vremena da nas obaveste o kazni. Da sam to znao, možda bih stekao 11 sekundi prednosti u odnosu na bolid iza mene
", dodao je 41-godišnji Alonso.

On je pohvalio dobar rad ekipe u Džedi.

"Kako sjajan tim imamo i brz bolid. Ponosan sam na vas iz Aston Martina, moj 100. podijum",
naveo je Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: