Ančeloti: Trio povređenih u trci za finale

Fudbaleri Reala u sredu od 20 časova u Maroku igraju polufinale Svetskog klupskog prvenstva.

Izvor: Z.K.

Utorak, 07.02.2023.

12:30

Ančeloti: Trio povređenih u trci za finale
Foto: Profimedia

Španci se sastaju sa ekipom Al Ahlija, a potencijalno finale je u isto vreme u subotu, 11. februara.

Trener Madriđana Karlo Ančeloti pričao je o narednom izazovu, a jedan od akcenata priče je da trio povređenih igrača neće igrati u sredu, ali je moguće da budu spremni za finale.

U pitanju su Karim Benzema, Eder Militao i golman Tibo Kurtoa.

"Sva trojica su na listi igrača, ali neće odmah putovati sa nama. Ukoliko se plasiramo u finale i oni se oporave, nije nemoguće da budu u timu u subotu", rekao je Italijan.

Trojka će dotle ostati u Madridu i nastaviti sa procesom rehabilitacije.

Takođe, Karlo je rekao i da je ovo odlična prilika da se osvoji još jedan važan trofej.

"Svetsko klupsko prvenstvo je važan događaj. Kad smo tu, unači da smo uradili nešto dobro. U Maroku ima dosta navijača Reala i želimo da ih obradujemo. Ovo je prilika da se sezona završi dobro i da napravimo nešto bitno i za sledeću. Takmičenje je dobro organizovano, ovde su nam pokazali mnogo pažnje i ljubavi, teren je dobar, stadion prelep. Hoćemo u Madrid da se vratimo sa titulom. Nadam se da će sve dobro proći. Al Ahli je jedna od najlepših priča u svetskom fudbalu. Imaju organizovan, kvalitetan tim. Biće to izjednačen meč. Uz takvu istoriju, normalno je što imaju mnogo navijača. Biće to dobra predstava pred punim tribinama", uveren je Italijan.

Napadač Vinisijus Žunior je jako dugo na meti rasističkih provokacija u Španiji i Italijan se osvrnuo i na taj problem.

"Pitanje koje ja postavljam je, u čemu je problem? Vinisijus, kolege koje ga brane, šta? Šta treba da uradi više da se odbrani. Problem je ono što se dešava oko Vinisijusa. To je problem španskog fudbala koji moramo da rešimo. Vinisijus nije krivac, on je žrtva nečeg što ne razumem", poručio je trener Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: