"Formula 1 je napravila korak unazad"

Aleks Albon kritikovao je Formulu 1 zbog zabrane vozačima da daju neovlašćene "političke izjave".

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2023.

09:15

Albon je istakao da su FIA i F1 napravili koraka unazad ovm odlukom.

Govoreći na predstavljanju novog bolida Villiama za sezonu 2023, Albon je rekao da bi bio "iznenađen ako vozači sami sebe ućutkaju".

Albon je drugi vozač u nekoliko dana koji je govorio protiv odluke FIA, nakon što je Serhio Peres iz Red Bula kritikovao ovaj potez.

Ažurirani Međunarodni sportski kodeks iz decembra 2022. znači da će vozačima sada biti potrebna pismena dozvola da daju ili prikazuju "političke, verske i lične izjave ili komentare".

"Mislim da je napravljen korak unazad u smislu toga gde smo išli u pogledu Formule 1. Mislim da smo ranije radili dobar posao sa pokretima koje smo imali i oblastima kojima smo se bavili na trkama na kojima smo učestvovali"
, rekao je Albon.

Njegov novi timski kolega u Vilijamsu, novajlija u F1 Logan Sardžant, stigao je iz Formule 2.

Amerikanac željno iščekuje tri trke na domaćem terenu, na Velikoj nagradi u Ostinu, Majamiju i Las Vegasu.

"U ovoj sezoni očekujem da učim što je moguće više tokom godine. Moram biti prilagodljiv, moram da shvatim kako da izvučem maksimum iz bolida, kako da pružim apsolutno najbolje od svojih mogućnosti"
, rekao je Serdžant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: