Fedor Jemeljanenko teškim nokautom ispraćen u penziju VIDEO

"Poslednji ruski car" Fedor Jemeljanenko završio je svoju profesionalnu MMA karijeru u 46. godini.

Izvor: SS

Nedelja, 05.02.2023.

08:50

Fedor Jemeljanenko teškim nokautom ispraćen u penziju VIDEO
Foto: Profimedia

Učinio je to u okviru "Belator" organizacije porazom od Amerikanca Rajana Bajdera, šampiona teške kategorije, tehničkim nokautom.

Jemeljanenko je od istog čoveka doživeo težak poraz posle samo 35 sekundi 2019. godine i zato je baš protiv njega želeo da se oprosti.

Ipak, ponovo je bio sličan scenario u kom je Bajder desnim krošeom poslao Rusa na pod i potom serijom udaraca sa leđa naterao sudiju Herba Dina da prekine meč. "Bilo je gorko-slatko. On je moj idol, kao i idol mnogih MMA boraca", rekao je Amerikanac posle meča i obratio se publici:

"Prvo, ustanite i pozdravite ovog čoveka za ono što je učinio za sport. Stavio je ovaj sport na svoja leđa. Taj čovek je legenda, i tako mi je drago što sam mogao da budem deo njegove priče - hvala puno, Fedore. Ti si čovek. Ali morao sam da uđem i uradim svoj posao na kraju dana. Pobedio sam, moraš da ideš dalje".

Fedor je bio emotivan, te je posle kraćeg govora bacio rukavice na pod i time simbolično označio kraj jedne od najbogatijih, pa i najznačajnijih karijera u svetu MMA sporta.

"S jedne strane, tužan sam, naravno, što se niam borio kako sam želeo. Ali s druge strane, tako sam srećan što svi ovi ljudi ovde navijaju za mene, a svi ovi veterani koji su koračali sa mnom skoro 20 godina su tu da me pozdrave. Veoma sam srećan. Tako sam srećan što vidim sve borce koji su ovde da me podrže. Hvala Vam mnogo", rekao je Jemeljanenko .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: