Iznenađenje u Skoplju – MZT protiv Cedevite napokon slavio

Košarkaši MZT-a savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 79:74 u meču 18. kola ABA lige.

Izvor:

Subota, 04.02.2023.

19:05

Iznenađenje u Skoplju – MZT protiv Cedevite napokon slavio
Photo: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Veliko iznenađenje ekipe Dragana Nikolića, kojim je prekinut niz od devet uzastopnih poraza i to protiv ekipe koja konkuriše za mesto među četiri najbolje u regionalnom takmičenju.

Igrači Jurice Golemca su se pomirili sa porazima u prethodna dva kola u derbijima protiv Zvezde i Budućnosti i čini se da se to prenelo i na ovaj meč.

Domaćin je bolje otvorio i poveo u prvoj deonici, ali je do kraja uvodnih 10 minuta Cedevita uspela da preokrene. Ipak, ostatak meča je pripao MZT-u koji u drugoj deonici stiže do maksimalnih plus +14. Stizala je Cedevita do kraja utakmice nekoliko puta do izjednačenja, ali ne i do prednosti.

MZT je do pobede predvodio Keandre Kuk sa 26 poena i pet skokova. Pratio ga je Vojdan Stojanovski sa 18 poena i šest skokova.

Kod protivnika je najefikasniji bio Džoš Adams sa 15 poena, čemu je dodao pet skokova i tri asistencije.

Sa ekipu iz Skoplja je ovo bila tek treća pobeda u sezoni i sa 15 poraza ostaju poslednji. Cedevita je četvrta sa 12 pobeda i pet poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: