Danska treći put u nizu šampion sveta!

Rukometaši Danske po treći put u nizu su postali šampioni sveta. Prvi put viđeno u istoriji tog sporta.

Izvor:

Nedelja, 29.01.2023.

22:26

Danska treći put u nizu šampion sveta!
EPA-EFE/Jessica Gow

Skandinavska selekcija je u finalu bila bolja od Francuske rezultatom 34:29 i tako im se "osvetila" za poraz pre 12 godina takođe u finalu Svetskog prvenstva koje se i tada igralo na švedskom tlu.

Dansku je do pobede predvodio Lauge sa 10 golova, odnosno Pitlik sa devet i Gisel sa šest golova. Kod Francuske se istakao Remili koji je postigao šest, Mem je dodao pet, a Ričardson četiri gola.

Nominalno gosti na ovom meču su bolje otvorili meč i čvrstom odbranom uz dobru igru iz tranzicije stigli do prednosti od nekoliko golova koju su sa većim ili manjim uspehom održavali.

Francuzi su se vratili pred pauzu, te su u drugih 30 minuta ušli sa zaostatkom od samo jednog gola. Stigli su "trikolori" i do izjednačenja na 16:16, ali se Danska još jednom odvojila i tu prednost više nije ispuštala.

Francuska nije vodila ni u jednom trenutku, te se mora priznati da Danci iz Malmea odlaze kao zasluženi osvajači najsjajnijeg odličja.

Prethodno je Španije je pobedila Švedsku (39:36) u meču za treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: