Bivši sudija otkrio kako je Partizanu "poklonio" trofej VIDEO

Milija Vojinović, bivši košarkaški sudija, prisetio se jedne kardinalne greške koju je napravio.

Izvor: LN

Subota, 19.11.2022.

18:08

Bivši sudija otkrio kako je Partizanu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vojinović je dugo bio košarkaški sudija u ABA ligi, da bi zatim preuzeo ulogu sportskog direktora takmičenja.

U podksatu kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića prisetio se jedne velike greške koju je napravio i čime je praktično Partizanu doneo trofej Kupa.

Vojinovića je tada pratio glas da je navijač Budućnosti, pa se zbog toga u finalu Kupa Jugoslavije 2001. godine između Podgoričana i Partizana desilo sledeće.

"Izašao sam na teren i pokušao to da demantujem. Bila je to utakmica na jednu loptu, igrao je Igor Rakočević za Budućnost, a ja da bih dokazao da sam neutralan, da ne pripadam Budućnosti, napravio sam jednu kardinalnu grešku", rekao je Vojnović u podkastu "Jao Mile" i nastavio:

"A, Igor... Znaš kakav je igrač jedan na jedanm kao vihor je, nezaustavljiv. Napravi dribling i on krene na prodor i postigne koš, a ja ga poništim. Trebalo je da bude koš-faul. Sećam se da sam tada pokazao prvi put sudijski znak koji se primenjivao da se pokaže da nije u akciji šuta, nego da je 'na podu'. Ja sam iz tog nekog stresa poništio taj poen i pokazao da je bio ranije faul. Ta odluka je odlučila da Partizan osvoji Kup u Podgorici, to se sećam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: