Nije moglo dramatičnije – Đoković slomio Cicipasa za finale Pariza!

Novak Đoković plasirao se u finale Masters turnira u Parizu pobedom nad Stefanosom Cicipasom.

Izvor: SS

Subota, 05.11.2022.

16:05

Nije moglo dramatičnije – Đoković slomio Cicipasa za finale Pariza!
Foto: Profimedia

Posle dva sata i 20 minuta tenisa u "Bersiju", Srbin je trijumfovao rezultatom 2:1 – 6:2, 3:6, 7:6(4).

Đoković će u nedelju igrati svoje rekordno osmo finale u Parizu.

Boriće se za sedmu titulu u "gradu svetlosti".

Protivnik u borbi za odbranu trofeja biće mu Danac Holger Rune, koji je ranije tokom dana bio bolji od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.
Krenulo je prilično mirno i serviseri su bili dominantni u uvodna četiri gema, a nisu čak dozvolili ni poen na startu onom igraču koji je primao početni udarac.

Tada Novak dodaje gas i uspeva da napravi brejk, što je prvi dozvoljeni Cicipasa na ovom turniru, a ubrzo je vezao još jedan.

U treptaju oka Đoković je sjajnom igrom i sa nekoliko magičnih poteza koji su oduševili publiku, došao do vođstva u setovima. Dobio je Srbin i uvodni gem drugog seta, ali je Cicipas uspeo da se konsoliduje i da, uz pomoć publike koju je probudio, napravi preokret.

Najpre je promenio bučnost u dvorani "Bersi", a onda i tok dešavanja na terenu, jer se nekakva nervoza uvukla u igru Đokovića, te su počele da se nižu greške.

Đoković je počeo sve češće da razgovara sa svojim boksom, čak i da urla na svoje osoblje, a Grk je to iskoristio i sada on vezao dva brejka.

Drugim je došao do osvajanja drugog seta i uveo je ovaj meč u dramu i treći set. Kako je meč odmicao, tako su i jedan i drugi igrali sa manje rizika, a servisi su ih gurali ka dramatičnoj završnici.

Toliko da nije moglo drugačije da se završi nego u taj-brejku, s tim da je Đoković u devetom gemu imao dve vezane brejk lopte, ali je ostao "bez gasa" i nije ih iskoristio.

U taj-brejku je CIcipas prvi došao do "mini-brejka" i poveo sa 4:3, ali se tada upalila mašina.

Vezao je Novak četiri poena i iskoristio prvu meč-loptu za plasman u veliko, osmo finale Mastersa u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: