Vilagoš nominovana za "Mladu zvezdu u usponu"

Mlada srpska atltičarka Andiana Vilagoš nominovana je, zajedno sa još četiri koleginice, za "Mladu zvezdu u usponu 2022" u konkurenciji do 20 godina

Izvor:

Utorak, 01.11.2022.

14:06

Vilagoš nominovana za
Foto: ASS

Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u ovoj godini, na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, SP u Oregonu i drugim događajima širom sveta. Titulu 'Mlade zvezde' u usponu izabraće međunarodni tim stručnjaka i njihov izbor biće objavljen na platformama društvenih mreža Svetske atletike početkom decembra.

U konkurenciji među pet atletičarki nalazi se i Adriana Vilagoš, koja je ove godine odbranila titulu Svetske šampionke u bacanju koplja u konkurenciji do 20 godina, osvojila srebro na Evropskom prvenstvu za seniore i ima 11. najbolji rezultat na svetu do 20 godina", navodi se u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Ostale nominovane atletičarke su: Džeklin ČCepkoeč (Kenija) - 3000 m stipl, Fejt Čerotić (Kenija) - 3000 m stipl, Mine de Klerk (Južnoafrička Republika) - bacanje kugle i bacanje diska, Kerika Hil (Jamajka) - 100 m prepone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: