Lejkersi nižu poraze – Lilard pokazao na sat i izbrojao do 41 VIDEO

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa još uvek ne znaju za prvi trijumf u novoj NBA sezoni pošto su poraženi i od Portland Trejl Blejzersa rezultatom 106:104

Izvor: SS

Ponedeljak, 24.10.2022.

00:00

Lejkersi nižu poraze – Lilard pokazao na sat i izbrojao do 41 VIDEO
Foto: Profimedia

Meč je obeležio Demijan Lilard sa 41 postignutim poenom, kao i trojkom 12 sekundi pre kraja kojom je preokrenuo rezultat u korist svog tima u neizvesnoj završnici u "Kripto areni" u Los Anđelesu.

Lejkersi su meč otvorili sa 10:2, ali je Portland to preokrenuo i već do kraja prve deonice imao dvocifrenu razliku (30:20).

Ta je razlika opstala do treće deonice kada su domaći uspeli da je "istope" i čak povedu pred ulazak u poslednjih 12 minuta.

Tu je vođstvo konstantno bilo na strani LA Lejkersa koji su imali između pet i sedam poena na svojoj strani sve do samog finiša u kom je Portland napravio seriju 9:0 kojom je preokrenuo od 102:95 do 104:102.

Junak je bio upravo Demijan Lilard pogođenom trojkom u poslednjem minutu za preokret i, ispostavilo se, pobedu Portlanda za maksimalan skor 3-0 na startu sezone. Potom je Lebron Džejms pobegao Jusufu Nurkiću i lako zakucao za izjednačenje, da bi u narednom napadu Džerami Grent na tri sekunde pre kraja poentirao upravo preko Džejmsa za 106:104.

U poslednjem napadu popularni "kralj" je imao šut za produžetak iz okreta, ali ga je promašio i Lejkersi u ostali bez pobede u novoj sezoni.

Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa 31 poenom i po osam skokova i asistencija, dok je Entoni Dejvis imao "dabl-dabl" sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Dvocifrene učinke kod domaćih imali su još Voker sa 15 poena i Vestbruk sa 10 poena i po šest skokova i asistencija, dok je kod Trejlblejzersa Grent imao 16, a Simons 12 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: