Ćorić: Rizikovao sam povredu, ne znam kako igram ovako

Borna Ćorić pravi je hit Masters turnira u Sinsinatiju.

Izvor: SS

Subota, 20.08.2022.

10:15

Ćorić: Rizikovao sam povredu, ne znam kako igram ovako
Foto: Profimedia

Najpre je sve šokirao pobedom nad Rafaelom Nadalom, a onda je pao i Feliks Ože-Alijasim za plasman u svoje prvo polufinale Mastersa od 2018. godine.

Novinari su posle meča hrvatskog tenisera pitali kako je moguće da igra na ovakvom nivou, nakon lošeg nastupa u Montraelu samo nedelju dana ranije.

"Iskreno, ne znam kako igram ovako, prošle sedmice sam igrao jako loše. U ponedeljak sam izgubio i odlučio da puno treniram. Puno sati proveo sam na terenu, mislim da je to bilo ključno. Odigrao sam mnogo setova i pokušavao da pronađem svoju igru",
rekao je Ćorić nakon četvrtfinalnog trijumfa.

Zatim je upitan za 31 od 32 osvojena poena na sopstvenom servisu i otkrio da je rizikovao povredu trenirajući početni udarac.

"Došao sam u Sinsinati i počeo dobro da serviram. Ne želim da kažem 'predobro' da ne ureknem, jer onda sledeći put neću dobro da serviram. Reći ću, stoga, da je bilo solidno. Puno sam servirao proše sedmice, riskirao sam povredu zbog ramena. Nikada ne znam koliko dobro mogu da serviram, ali preuzeo sam rizik i puno trenirao"
, objasnio je.

U polufinalu će Ćorić igrati protiv 11. igrača sveta Kamerona Norija, koji je prethodne noći bio bolji u tri seta od Karlosa Alkarasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: