"Rondo, Džejms, pa Jokić – ispred su samo Medžik i Stokton" VIDEO

Kendrik Perkins, NBA analitirač, rangirao je najbolje asistente u istoriji najjače košarkaške lige na svetu i stavio je Nikolu Jokića na visoko treće mesto.

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2022.

12:50

Foto: Profimedia

U emisiji "NBA Today" na ESPN-u, Perkins je izašao sa listom najboljih dodavača i među najboljih pet našlo se ime srpskog košarkaša – Nikole Jokića.

Bivši NBA košarkaš krenuo je od pete pozicije na koju je stavio bivšeg saigrača – Režona Ronda. Perkins je najviše poena u karijeri beležio u sezonama kada je igrao uz Ronda, što je i naglasio kada je objašnjavao zašto mu je na petom mestu.

Na četvrto mesto pozicionirao je Lebrona Džejmsa, istakavši da je najbolji asistent na poziciji krila u istoriji košarke, dok je na treće stavio, ni manje ni više, Nikolu Jokića.

"Najbolji asistent među centrima u istoriji, po mom mišljenje. Ništa protiv Krisa Vebera, Sabonisa, ali asistencije koje Jokić baca, uz to što sve oko sebe čini boljima, su posebne", kazao je Perkins.

Ispred Nikole Jokića, po Kendriku Perkinsu, nalaze se Medžik Džonson i Džon Stokton.

Lepo društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: