Erik Jirka ima novi klub – boriće se za Ligu šampiona

Bivši fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka novi je fudbaler Plzenja, saopštio je prvak Češke.

Izvor:

Četvrtak, 11.08.2022.

17:18

Erik Jirka ima novi klub – boriće se za Ligu šampiona
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Jirka je u Plzenj stigao kao slobodan igrač iz Ovijeda i potpisao ugovor na tri godine.

"Srećan sam i radujem se što ću igrati za Plzenj. Bio sam uzbuđen kad mi je agent rekao za ponudu Plzenja. Biće mi veliki motiv da se borim za plasman u Ligu šampiona, kao što je za sve fudbalere našeg tima. Spreman sam da učestvujem u mečevima i pomognem ekipi", izjavio je Jirka za klupski sajt Viktorije Plzenj.

Slovak će se staviti na raspolaganje treneru Mihalu Bileku za gostovanje Karabagu 17. avgusta u plej-ofu za elitno evropsko klupsko takmičenje.

"Erik je brzo krilo koje se savršeno uklapa u naš stil igre. Ne bi trebalo da ima problem da se adaptira u novu sredinu", izjavio je trener Plzenja Mihal Bilek.

Erik Jirka stigao je u Crvenu zvezdu 2019. godine, ali je vreme provodio uglavnom na pozajmicama u Radničkom iz Niša, poljskom Gornjiku i španskom Mirandesu.

Prošlog leta Slovak je za sumu od 500.000 evra prešao iz redova prvaka Srbije u španski Ovijedo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: