Šok u Montrealu – Alkaras ispao posle neverovatnog preokreta! VIDEO

Španski teniser Karlos Alkaras doživeo je šokantan poraz u drugom kolu Mastersa u Montrealu.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

20:35

Šok u Montrealu – Alkaras ispao posle neverovatnog preokreta! VIDEO
EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Alkaras, drugi nosilac i trenutno četvrti teniser planete, izgubio je duel od Amerikanca Tomija Pola sa 2-1 u setovima posle velikog preokreta.

Pol je bio bolji sa 6:7(4), 7:6(7), 6:3 nakon skoro tri i po sata dosta kvalitetnog tenisa.

Španski tinejdžer je imao prednost od 1-0 u setovima i 4-1 u drugom, ali je sve uprskao, što mu nije prvi put ove sezone. Već u prvom setu viđena je velika borba, a Karlos je imao više sreće da dođe do taj-brejka u kojem je, ipak, bio dominantan.

Neki poeni bili su poprilično dugi i atraktivni i publika u Montrealu je od ovog duela dobila i zanimljiv rezultat i atraktivne udarce. Otpor 34. igrača planete delovalo je da je slomljen u drugom setu, pošto je Karlitos odmah napravio brejk i poveo sa 3:0.

Tu je i spasao dve brejk lopte i dodatno srušio moral rivala... Ili, ipak, nije. Pol je uspeo da od 1:4 dođe do 5:4 i prilike da odservira za pobedu, ali je u istom gemu izgubio servis.

Otišlo se u novi taj-brejk i Alkaras je i tu uspeo da ispusti prednost, a onda i meč loptu na riternu.

Pol je od 6:7 vezao tri poena i uveo meč u treći set. Alkaras je bolje otvorio i treći set, ali se ovog puta Pol nije dao. Spasao je dve brejk lopte, a onda u četvrtom gemu oduzeo servis rivalu.

Amerikanac je poveo sa 4:1, a onda bez većih problema i sa 5:2, da bi zatim došao do prvih meč lopti.

Nije iskoristio čak četiri na servis mladog Španca i to je podiglo publiku na noge, te nateralo mnoge da pomisle da je na pomolu novi preokret. Naravno, i u narednom gemu se zakomplikovalo. Alkaras je došao do brejk lopte, ali ju je ovogodišnji učesnik četvrtog kola Vimbldona lako spasao. Zatim je osvojio još dva poena u nizu i došao do zaslužene pobede.

Pol će u trećem kolu popularnog Rodžers kupa igrati protiv boljeg iz duela Hačanov – Čilić.

Pobede u drugom kolu ostvarili su i Kasper Rud (7:6, 6:3 protiv Molčana), Roberto Bautista Agut (7:5, 6:1 protiv Bruksbija) i Pablo Karenjo Busta (6:0, 6:3 protiv Runea).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: