Stanković: Odbranili smo kuću, Borjan nikad nije bio upitan

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je pred novinarima analizirao 166. "večiti" derbi.

Izvor: MS

Nedelja, 27.02.2022.

21:02

Stanković: Odbranili smo kuću, Borjan nikad nije bio upitan
Foto: MS/B92.net

Pobedom nad Partizanom (2:0) njegov tim se vratio u trku za titulu, pa je sada na minus dva.

Stanković je, logično, bio zadovoljan.

"Dobro smo izanalizirali meč, sada kada se dobije može drugačije da se gleda. Izukli smo maksimum u pripremi, što se tiče samih momaka, koji su uradili nestvaran posao. Normalno je da će doći do pada u drugom poluvremenu, tok utakmice je išao kako smo zamislili", počeo je Stanković konferenciju za medije.

Kao faktor iznenađenja bio je Slavoljub Srnić.

"Bilo je dosta prljavog zadatka, Srnić, Eraković, Dragović, Kanga... Dobije se dosta sa tipom igrača kao što je Srnić. Njegova reakcija može da uradi dva posla, doneo je ravnotežu, ako ne i prevagu. Tu je bio ključ, Srna je zlato od igrača. Momak koji obožava klub. Nisam sumnjao u njega. Za nekoga je možda iznenađenje, za mene ne".

Stankoviću je laknulo zbog pobede i povratka u šampionsku trku.

"Partizan je u fenomenalnoj formi, igra dobar fudbal, takmičarski. Bili smo svežiji, dobijali smo duele i nismo davali Partizanu da brzim tranzicijama nas spusti. Partizan igra odličnu sezonu, mnogo nam je bitno ovo za priključak. Ne mogu ni da zamislim da je bilo kako ne treba. Ima još da se igra, i dalje imamo -2".

Stanković je dobio drugi derbi otkad je trener Zvezde, uz tri remija i bez poraza. Međutim, nije želeo tome da daje na značaju.

"Lepo je kod kuće kad pobediš, kada je odbraniš. Neko ko je rođeni zvezdaš, bude ti posebno drago".

Jedan od možda odlučujućih detalja bila je odbrana Milana Borjana zicera Kvinsiju Menigu.

"Iako si imao dominaciju, desilo se ono što smo pribojavali. Desio se loš pas. Kvaliteti Borjanovi nikad nisu se stavljali u pitanje. Kapitenski i zvezdaški".

Za Milana Rodića, jednog od heroja trijumfa, je rekao da se dobro oseća, ali da je morao da bude zamenjen zbog vrtoglavide.

"Roda je OK, dobio je udarac u glavu. Pokušao je, vratio se, ali mu se vrtelo u glavi".

Presrećan je što je "Marakana" bila puna, kao i čitavim ambijentom.

"I suđenje je bilo na visokom nivou, ne znam da li je bilo grešaka, ali dramatičnih situacija nije bilo. Koškanja su normalna", zaključio je Stanković, uz ocenu da je Mirko Ivanić bio "montruozan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: