Prvi čovek FIFA "odgovorio" Piksiju: Kako mogu Super Boul i Vimbldon?

Sve ozbiljnija postaje ideja da se Mundijal u fudbalu igra na svake dve godine.

Izvor: MS

Sreda, 13.10.2021.

17:30

Prvi čovek FIFA
EPA-EFE/ALI HAIDER

Zagovornik te ideje je poznati Francuz Arsen Venger, koji je dobio odgovor od prijatelja i selektor reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksi.

Piksi ju je opisao kao glupost i kao nešto što bi moglo da izgubi draž, ali sada se o toj temi oglasio predsednik FIFA Đani Infantino.

"Super Boul se održava svake godine. Isto kao i Vimbldon i Liga šampiona. Zašto ne bismo imali Svetska prvenstva na dve godine? Mnogi kritičari kažu da je štetno, ali studije FIFA uveravaju da ne bi umanjilo magiju turnira", objasnio je Infantino.

Švajcarac je uveren da češći Mundijal ne bi uticao na kvalitet i ugled.

"Sve je još u fazi konsultacija. Upravo zato što se radi o magičnom turniru trebalo bi da se održava češće".

Infantino je objasnio i da Svetsko prvenstvo uključuje prodaju tri do četiri miliona karata, prijem od 1,5 do dva miliona posetilaca i da čak četiri milijarde ljudi gleda taj događaj.

Izgleda da je bitno samo da se "okreće". Naravno da i novac igra veliku ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: