Nejmar u suzama: Nikada neću reći "ne" Brazilu

Nejmar je u pobedi Brazila na Kupu Amerike načinio novi korak ka rekordu slavnog Pelea.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

11:30

Nejmar u suzama: Nikada neću reći
Foto: Profimedia

Fudbaler Pari Sen Žermena je sada na drugom mestu večne liste strelaca u Brazilu, iza slavnog sunarodnika koji je postigao 77 golova na 92 utakmice.

Nejmar se golom protiv Perua probio na drugo mesto sa 68. golova na 107 utakmica.

Napadač Brazila posle meča nije mogao da zadrži suze.

"Da budem iskren, moj san je oduvek bio da igram za Brazil i da nosim ovaj dres. Nikad nisam ni sanjao da ću doći do ove brojke. Čoveče, za mene je to vrlo emotivna stvar...Prošao sam mnogo toga u ove dve godine, bilo je komplikovano. Te brojke su ništa u poređenju sa zadovoljstvom igranja za Brazil, reprezentovanja zemlje, porodice. Živimo u neobičnom trenutku, teškom za ceo svet, ne samo nama. I to što sam uzor nekome mi pričinjava veliku radost. Istorija koju kreiram, nadam se da su prijatelji i porodica ponosni na mene. Nadam se da je svako ko voli fudbal ponosan na mene", rekao je Nejmar.

Kaže da je slast pobeda veća samim tim što je uoči turnira vladala velika neizvesnost.

"Kad smo došli, nismo znali ni da li će se Kopa Amerika igrati ili ne. Od početka smo poštovali lanac komande, nikada nećemo odbiti da igramo za Brazil, jer sam već objasnio koliko to znači za mene. Nikada neću reći 'ne' svojoj zemlji. Imamo svoja mišljanje i izražavamo ih, ali ovde smo da branimo boje Brazila", zaključio je Nejmar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: