Federeru prvo mesto na večnoj listi ugroženije nego ikada

Novak Đoković bi na listi nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste mogao da prestigne Rodžera Federera u ne toliko dalekoj budućnosti.

Izvor: LN

Utorak, 22.09.2020.

10:25

Federeru prvo mesto na večnoj listi ugroženije nego ikada
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Đoković je trijumfom nad Dijegom Švarcmanom uvećao svoju prednost nad Nadalom na ATP rang listi i započeo 287. nedelju na prvom mestu.

Time je prestigao svog idola iz detinjstva Pita Samprasa (286) i ispred njega je samo Rodžer Federer sa 310.

Novak je povećao prednost nad Nadalom i sada ima 1.410 bodova više (11.260 naspram 9.850), što znači da je prvo mesto obezbedio barem do 9. novembra ove godine, i to uz ne baš povoljne rezultate u nastavku sezone.

Tog 9. novembra Đoković će ukupno provesti 293 nedelje na prvom mestu i ostaće mu još 17 da sustigne Federera.

Pročitajte još Đokovićev uspon – ispred je samo Federer!

"Znam da se približavam, u veoma sam dobroj poziciji. Mislim da i igram dosta dobro i da sam zdrav, što je sjajno. To je jedan od dva najveća cilja koje imam treuntno za svoju karijeri. Istorijski broj nedelja provedenih na prvom mestu se vidi na horizontu. Ja ću dati sve od sebe i maksimalno ću se potruditi da uskoro to i dostignem", izjavio je Đoković.

Ukolko rezultati budu odgovarajući, srpski teniser će prestići Švajcarca već 21. marta 2021. godine.

Takođe, Novak bi trebalo da završi godinu na prvom mestu šesti put u karijeri, čime će izjednačiti rekord. Prethodno je to uspevao da uradi 2011, 2012, 2014, 2015 i 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: