"Previše sam jeo i pio – trebalo je neko da mi udari šamarčinu"

Španski fudbaler Roberto Soldado otkrio je malo poznate detalje iz svog života i karijere.

Izvor: MT

Petak, 13.12.2019.

10:15

Photo by Michael Regan/Getty Images

On je ponikao u omladinskoj školi Real Madrida, a za drugi tim "kraljevskog" kluba u periodu od 2002. do 2006. postigao je 63 gola na 120 utakmica.

Ipak, u prvoj ekipi Madriđana nije uspeo da se dokaže, a za dve godine odigrao je samo 16 mečeva.

"Ono što sam doživeo sa Galaktikosima bilo je neverovatno. Bio sam klinac i previše ’zelen’ da bih iskoristio tu situaciju na pravi način, a nisam bio ni psihički spreman za tako nešto", rekao je Soldado.

Soldado ističe da je on isključivi krivac za to što nikada nije uspeo da napravi karijeru u velikom Realu.

"Trebalo je neko da dođe i da mi udari šamarčinu, reći mi da se trgnem, da radim više. Jednostavno, nisam vodio računa o sebi. Previše sam jeo i pio. Ako biste mi dali čašu vina, popio bih to, ali onda bih uzeo još jednu. Sada bih možda popio jednu čašu i otišao kući", dodao je Soldado.

Soldado je bio toliko nestašan, da su njegovi roditelji morali da se presele iz Valensije u Madrid.

"Kada sam imao 18 godina, otišao sam od kuće. Živeo sam sa još dvojicom mladih igrača. Bilo je situacija da mi neko u jedan posle ponoći kaže ’Što ne bismo otišli na piće’, ja bih prvi bio spreman na akciju. Kasnije su došli moji roditelji da žive sa mnom, kako bih se doveo u red, oženio i postao otac", zaključio je Soldado.

Soldado je u karijeri igrao za Osasunu, Hetafe, Valensiju, Totenhem, Viljareal i Fenerbahče, a trenutno je član Granade. Za reprezentaciju Španije odigrao je 12 utakmica i postigao sedam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: