Marković pred Čukarički: Da nadoknadimo propuštene šanse

Mladi štoper Partizana Svetozar Marković nada se da će se timu u revanšu polufinala Kupa protiv Čukaričkog (20h) "vratiti" za brojne propuštene prilike.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

12:13

Marković pred Čukarički: Da nadoknadimo propuštene šanse
Foto: Screenshot/YouTube

Partizan je izgubio u prvom meču na Banovom brdu sa 4:2, pa je pod imperativom pobede sa dva gola razlike da bi se plasirao u finale i borio za trofej.

"Veoma važna utakmica za nas, možda i najvažnija u sezoni. Nadam se da ćemo proći najbolje što možemo, da ćemo iskoristiti šanse koje smo u prethodne dve utakmice protiv njih promašili, da će sve doći na svoje. Čukarički je odlična ekipa, iz utakmice u utakmice protiv nas su sve bolji", rekao je Marković.

Marković ima svega 18 godina ali je već jedan od bitnih faktora u timu Partizana, a posebno se ističe "hladnom glavom" na terenu što je retkost za tako mlade fudbalere. "Sigurno da je deo karaktera, ali dosta mi je pomoglo što treniram godinu dana sa prvim timom, dosta sam se navikao u tom periodu, ostali momci i stručni štab su mi pomogli da dobro izgledam na terenu. Svaki od njih mi je dosta pomogao, super se osećam kada sam sa njima, mnogo mi pomažu i na terenu i van. U poslednjih 4-5 meseci mi se dosta toga promenilo u životu. Ceo život sam sanjao da igram a prvi tim Partizana i to mi se ostvarilo", rekao je talentovani defanzivac.

Marković je dobio minimalnu priliku i u Ligi Evrope ove sezone, i to u šesnaestini finala takmičenja protiv Viktorije Plzenj u Beogradu.

"Super iskustvo jer je bila odlična utakmica. Tih pet minuta mi je mnogo značilo jer do tog trenutka nisam igrao pred 30.000 ljudi. Neverovatan je osećaj kada izađete tada na teren", kaže Marković.

Marković je ove sezone postigao jedan gol za Partizan, protiv Borca u Superligi.

"Imao sam još sigurno 5-6 prilika koje nisam iskoristio. Volio bih protiv Čukaričkog kada bih iskoristio".

Partizan će u sredu u revanšu sa Čukaričkim biti oslabljen neigranjem nekolicine prvotimaca, što zbog povreda, što zbog kartona (Janković, Stojković, Ostojić, Cucin, Jevtović).

"Kraj je sezone, svi igrači su odigrali mnogo utakmica, neki i po 45. To je mnogo minuta u nogama. Naravno da sve stiže umor i na žalost imamo mnogo povređenih igrača. Đerlek dobio udarac u koleno protiv Radničkog, biće spreman za Čuku. Šta je tu je, oni koji nisu povređeni će da daju maksimum i pokušati da prođemo u finale Kupa", kaže Marković.

Partizan nije uspeo da odbrani titulu u Superligi, pa je Kup jedina nada za trofej.

"Posle dosta godina smo igrali u Evropi na proleće, bilo bi odlično kada bismo na kraju sezone podigli trofej", zaključio je mladi štoper Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: