Fetel pobedio u Bahreinu, 2/2 na početku sezone!

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, pobedio je na Velikoj nagradi Bahreina.

Izvor: PT

Nedelja, 08.04.2018.

17:15

Fetel pobedio u Bahreinu, 2/2 na početku sezone!
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Nemac je do drugog uzastopnog trijumfa došao samo sekundu ispred Botasa i oko sedam sekundi ispred svetskog šampiona Hamiltona.

Kimi Raikonen nije imao sreće, pošto je mehanički tim Ferarija odradio loš posao u 46. krugu, posle čega je Finac morao da odustane.

Prilikom polaska iz pita, Kimi je udario mehaničara, koji je završio u bolnici sa manjim povredama.

Prvih deset kompletirali su još Gasli, Magnusen, Hulkenberg, Alonso, Vandorne, Eriksen i Okon.

Na početku trke odmah se desio peh za Red Bul, pošto su Rikardo i Ferstapen morali da odustano. Tok trke nije bio nešto zanimljiv, pošto je Fetel držao prvo mesto, a onda su iza njega išli Botas, Raikonen i Hamilton.

Ferari je brzo zamenio gume, dok je Mercedes sačekao i Botas je u završnici pokušao da iskoriste istrošene pneumatike Fetela. Međutim, nije uspeo da ga obiđe i Nemac je došao do drugog trijumfa.

Naredna trka u šampionatu vozi se 15. aprila za Veliku nagradu Kine. 57. krug: Kraj! Sebastija Fetel je odoleo i došao je do druge pobede zaredom ove sezone. Botas nije uspeo da ga prestigne i Nemac je ponovo slavio.

56. krug: Valteri Botas na samo je sekundu zaostatka u odnosu na Fetela. Prava drama očekuje nas u poslednje dva kruga.

53. krug: Prava drama očekuje nas u završnici trke. Valteri Botas došao je na ispod dve sekunde zaostatka za Fetelom. Ima još dosta do kraja, a Botas je očigledno veoma brz.

51. krug: Prednost Fetela sada je 3,7 sekunde. Očekuje nas drama u završnici trke.

50. krug: Valteri Botas smanjuje zaostatak za Fetelom i na sedam krugova do kraja prednost Nemca je malo preko četiri ipo sekunde. Vozač Mercedesa konstantno smanjuje zaostatak. 47. krug: Još deset krugova do kraja, a Mercedes polako smanjuje zaostatak za Fetelom. Kako stvari stoje Fetel neće ići u boks više i sada je na Botasu da stigne Nemca... Hamilton se čini da nema šanse da se umeša za prva dva mesta.

44. krug: Trenutnih prvih deset: Fetel, Botas (+7,7 sek), Hamilton (9,1 sek), Gasli (+52 sek), Magnusen (+4 sek), Hulkenberg (+16), Alonso (+ 3,5 sek), Eriksen (+1 sek), Vandorne (+5 sek), Grožan (+7 sek).

41. krug: Još 16 krugova ostalo je do kraja VN Bahreina. Podsećamo, Fetel je na ovim pneumaticima već 20 krugova i pitanje je da li će izdržati još 16. S druge strane, Hamilton je 14 krugova na srednje tvrdim gumama.

40. krug: Ipak jeste Raikonen zvanično odustao, Fetel ima sedam sekundi više od Botasa, odnosno 18 ispred Hamiltona... 37. krug: Raikonen još nije zvanično odustao. Nalazi se u pitu i možda se vrati na stazu.

36. krug: Velika greška mehaničara Ferarija. Raikonen je dobio zeleno svetlo, ali to je bila greška... Da sve bude još gore, Raikonen je prilikom polaska povredio mehaničara, koji se nadamo da je dobro. Finac je morao da stane, posle čega je izašao iz bolida.

35. krug: Još 22 kruga ostalo je do kraja VN Bahreina. Hamilton smanjuje zaostatak za Raikonenom, ali prednost Finca je i dalje velika, oko 14 sekundi. S druge strane, zaostatak Luisa za Sebastijanom je oko 20 sekundi.

30. krug: Hamilton zaostaje 16 sekundi za trećim Raikonenom i 21 sekundu za Fetelom. Očigledno je da vozači Mercedesa imaju bolji tempo od suparnika iz Ferarija. 27. krug: Luis Hamilton otišao je i boks, zamenio je gume i to će biti njegov jedini odlazak i pit. Pitanje je da li će Fetel i Raikonen morati u boks, pošto su oni gume dosta ranije zamenili.

26. krug: Očekivano Sebastija Fetel obišao je Luisa Hamiltona, koji će sada ode u boks u zamenu pneumatika.

24. krug: Velika borba vodi se za pozicije sedam i osam. Hulkenberg (8) napada Eriksona (7), ali nikako ne uspeva. Sada ipak obilazi Eriksona, koji je otišao da u boks. Hamilton još nije otišao u boks.

21. krug: Valteri Botas otišao je u boks i vratio se na stazu iza Fetela, a ispred Raikonena. Čeka se Hamilton da ode u boks. 20. krug: Sebastija Fetel i Kimi Raikonen otišli su u boks pre Botasa i Hamiltona. Njih dvojica su sada treći i četvrti, dok su Botas i Hamilton 1. i 2.

17. krug: Prvih četiri (Fetel, Botas, Raikonen, Hamilton) još nisu bili u boksu. Botas je malo smanjio zaostatak za Fetelom, kao i Hamilton za Raikonenom. Za sada je mirno na stazi.

11. krug: Poredak posle 11 krugova je sledeći: Fetel, Botas (+3 sek), Raikonen (+3 sek), Hamilton (+8 sek), Gasli, Magnusen, Hulkenberg, Alonso, Okon, Hartli. Podsećamo, i Rikardo i Ferstapen morali su da odustane sa VN Bahreina.

8. krug: Hamilton sjajno napreduje. Došao je i do četvrtog mesta, tako što je pretekao Gaslija. Svetski šampion zaostaje devet sekundi za trećim Raikonenom. 6. krug: Fantastičan manevar Luisa Hamiltona, koji je uspeo da obiđe trojicu vozača (Okon, Alonso, Hulkenberg). Potom je obišao i Magnusena i trenutno je peti. Nažalost, morao je da odustane i Maks Ferstapen...

5. krug: Vozilo bezbednosti je na stazi. Maks je morao u boks i vratio se na stazu kao poslednji vozač. Prvih deset trenutno: Fetel, Botas, Raikonen, Gasli, Magnusen, Okon, Hulkenberg, Alonso, Hamilton, Hartli.

4. krug: Užasan start trke za Red Bul. Danijel Rikardo morao je da odustane, dok je Ferstapenu u duelu sa Hamiltonom stradala guma i moraće u boks.

1. krug: Sebastijan Fetel odlično je krenuo i zadržao je prvo mesto. S druge strane, njegov timski kolega ispustio je poziciju u odnosu na Valterija Botasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: